Podcast

Hoe AI (kunstmatige intelligentie) onze levens gaat veranderen

 

Daarover praten drie gasten in deze VNO-NCW-podcast. Want wat is AI, wat is er mogelijk en wat zijn de ethische gevoeligheden?Deze podcast is te downloaden via iTunes (Apple-apparaten). 
En ook via Stitcher (Android-apparaten).
Of beluister de podcast hieronder online via Soundcloud.

Beluister de VNO-NCW-podcast altijd en overal: onderweg in de auto, tijdens het hardlopen of op een rustig ontspannen momentje. 

 

1) Max Welling, hoogleraar machine learning aan de Universiteit van Amsterdam (en bekend van De Wereld Draait Door/DWDD).

'Mensen veranderen altijd mee met de technologie. Toen we een bijl hadden, hakten we bomen om en gingen we in huizen wonen. Misschien dragen we in de toekomst chips in ons lichaam.'

 

2) Rina Joosten, medeoprichter van Seedlink.

Dit bedrijf matcht werkgevers en sollicitanten op basis van spraak, want 'of iemand bijvoorbeeld een teamplayer is haal je heel moeilijk uit een cv'.

 

3) Jeroen van den Hoven, professor ethiek aan de TU Delft.

Hij werkt samen met wetenschappers en techneuten om vroegtijdig te kijken naar ethische bezwaren. En hoe dat al op de tekentafel te verbeteren. 'Nederland loopt daarin voorop.'

 

NB Deze podcast werd eerder uitgebracht ter voorbereiding op de 57ste Bilderbergconferentie.
De interviews met Welling, Joosten en Van der Hoven zijn hetzelfde. VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer geeft in deze eerdere versie, in het begin en het einde van de podcast, zijn kijk op AI.
Deze Bilderbergpodcast is te downloaden via iTunes (Apple-apparaten) en via Stitcher (Android-apparaten) of online te streamen via Soundcloud.

 

Ook deze podcast werd gemaakt door Adinda Akkermans, Alfred Koster en Tom Loois.