Sensor Bubble wint 1,5 meter Innovatie Challenge

16-07-2020

De Bubble, een draagbare sensor, heeft de 1,5 meter Innovatie Challenge van VNO-NCW en MKB-Nederland gewonnen. Het Rotterdamse bedrijf Proxemy krijgt de prijs donderdag uitgereikt in het Van Spaendonck Ondernemershuis in Tilburg, mede-initiator van de prijs.

 

Haalbaarheid

In totaal leverde de oproep van de drie initiatiefnemers en partners Nationale Nederlanden en de MKB Servicedesk 164 inzendingen van ondernemers op voor oplossingen in de 1,5 metereconomie. Deze werden door een jury beoordeeld op innovatie, haalbaarheid, geschiktheid en acceptatieniveau. De Bubble helpt afstand te bewaren en stimuleert zo gedragsverandering. ‘We willen het nieuwe normaal een beetje meer normaal maken’, zegt Marcel Schouwenaar van Proxemy.

 

Stoplichtsysteem

Runners up zijn Tellrs en Nocto. Tellrs is een online platform voor winkeliers, bedrijven en instellingen die hun bezoekersstroom willen monitoren en sturen. Nocto is een socialmediaplatform dat horecaondernemingen en bezoekers verbindt en via een slim stoplichtsysteem de beschikbare capaciteit van een locatie live weergeeft. De winnaar krijgt een bedrag van 7.500 euro en een vervolgtraject om het idee op de juiste plekken te introduceren. De initiatiefnemers van de Innovatie Challenge gaan de drie ideeën actief delen in hun netwerk.

 

Lees ook dit interview van MKB Servicedesk met de winnaar van de 1,5 meter Innovatie Challenge