Het nieuws

24-03-2017

Ondernemers in Europa willen werken aan een betere Europese Unie, omdat dat voordelen oplevert voor zowel bedrijven als burgers. Daarvoor is sterk leiderschap nodig en een duidelijke visie op de toekomst van de EU.

22-03-2017

Het pleidooi van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) om bij de Brexit een tijdelijke douane-unie van drie jaar in te stellen is een interessant idee, dat het verdient om bestudeerd te worden, vinden VNO-NCW en MKB-Nederland.

20-03-2017

Investeren in vernieuwende zorg. Dát moet een nieuw kabinet doen volgens beroeps- en patiëntenverenigingen, zorgaanbieders en zorgverleners, publieke gezondheidsdiensten en zorgverzekeraars. Vandaag presenteerden zij een gezamenlijke 'agenda voor de zorg' met zeven concrete punten. VNO-NCW en MKB-Nederland ondersteunen de visie.

16-03-2017

'Als we de economie aan de praat houden en banen creëren, dan is dat de beste vorm van sociaal beleid. Iedereen moet de beste kansen hebben,' aldus Hans de Boer.

16-03-2017

De verkiezingsuitslag drukt een duidelijke wens uit voor een stabiel Nederland te midden van een onrustige wereld. 'Er zijn duidelijke coalities mogelijk, al zal dit flexibiliteit vragen van alle deelnemers aan zo'n coalitie.'

15-03-2017

'De zelfstandigenaftrek is belangrijk voor zzp’ers voor noodzakelijke investeringen en reserveringen. Bovendien kunnen ondernemers geen aanspraak maken op zaken als ww.

14-03-2017

Werkgevers kunnen eisen stellen aan het dragen van politieke, filosofische of religieuze tekens op de werkvloer, zoals een hoofddoek. Dat blijkt uit een afspraak van het Europees Hof van Justitie.

13-03-2017

VNO-NCW en MKB-Nederland houden de situatie die is ontstaan als gevolg van de diplomatieke spanningen tussen Turkije en Nederland van afgelopen weekeinde, nauwgezet in de gaten. Dit met oog op de economische belangen.

11-03-2017

VNO-NCW is ingenomen met de benoeming van Han Busker tot voorzitter van de FNV. Voorzitter Hans de Boer noemt Busker 'een betrouwbaar en resultaatgericht man'.

10-03-2017

Panama biedt enorme logistieke en maritieme kansen voor Nederlandse bedrijven. Zeker sinds het Panamakanaal vorig jaar qua capaciteit is verdrievoudigd. Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, gaat 12-15 maart met 24 bedrijven kansen verkennen. De missie is een vervolg op de handelsmissie van twee jaar geleden onder leiding van minister-president Rutte.

09-03-2017

VNO-NCW maakt zich zorgen over de recente overnameplannen bij Unilever en Akzo Nobel. ‘De overnemende partijen kunnen een bedreiging vormen voor de unieke koploperspositie van Nederlandse bedrijven als het gaat om duurzaamheid en waarde creatie op de lange termijn ’, aldus voorzitter Hans de Boer.

09-03-2017

Brainport Eindhoven moet bij de Randstad worden gevoegd, vindt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. ‘Eindhoven ligt op een steenworp afstand van de vier grote steden en is ons industriële centrum’, zegt hij donderdag in het Algemeen Dagblad.

08-03-2017

In het Regeerakkoord moeten afspraken komen over grootschalige woningbouw op verouderde terreinen in steden. VNO-NCW en MKB-Nederland steunen dit manifest dat aansluit op NL Next Level.

06-03-2017

Een nieuw kabinet moet digitale vaardigheden gaan embedden in het onderwijs. Nederland moet nu stappen zetten. 'Anders zetten we een hele basisschoolgeneratie op achterstand.'

03-03-2017

President Trump wil de regels van wereldhandel naast zich neer kunnen leggen wanneer hem dat beter uitkomt. Dat is onverstandig, vindt VNO-NCW

02-03-2017

‘We hebben hetzelfde einddoel’, zei VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer vandaag tegen Gijs van Dijk, kandidaat-Kamerlid voor de PvdA, over zijn petitie voor meer vast werk.

02-03-2017

Het mkb is kwetsbaar voor cybercriminelen. De kennis over beveiliging en risico's is onvoldoende, blijkt uit onafhankelijk onderzoek. Een Digital Trust Centre voor het mkb is dus hard nodig.

01-03-2017

Een beter en sterker emissiehandelssysteem (ETS) op Europees niveau: dat was gisteren de inzet tijdens de Milieuraad, het overleg van Europese milieuministers. VNO-NCW noemt het een 'goede eerste stap' dat de milieuministers overeenstemming wisten te bereiken.