Het nieuws

25-07-2017

Samen met Europese zusterorganisaties maakt VNO-NCW zich zorgen over mogelijke extra sancties vanuit de Verenigde Staten tegen Rusland.

18-07-2017

Nieuwe technologie verandert de financiële dienstverlening radicaal. Dit vraagt om regels die ruimte geven aan ondernemers en aan de financiële sector om kansen te benutten. En die de innovatie niet bij voorbaat remt.

18-07-2017

VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer en Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid, zijn het op hoofdlijnen eens over beter en veiliger toezicht van bedrijven met een groot veiligheidsrisico. Beiden pleiten voor een betere regierol van de overheid.

11-07-2017

Zzp'ers zijn positiever over hun financiële positie dan twee jaar geleden, blijkt uit onderzoek van het CBS en TNO. Goed nieuws, volgens VNO-NCW en MKB-Nederland.

07-07-2017

Aan de vooravond van de G20 in Hamburg hebben de EU en Japan gisteren in Brussel een principeakkoord gesloten over een vrijhandelsakkoord. Dat moet er eind dit jaar definitief liggen. 'Het verdrag leidt tot groei van de export en zorgt voor meer banen in Nederland'.

07-07-2017

De Omgevingswet wordt bij invoering duurder voor het bedrijfsleven dan aanvankelijk werd aangenomen. Dat komt omdat minister Schultz in de invoeringswet ineens nieuwe zaken heeft opgenomen die wettelijk niet zijn uitgewerkt. Ondoordacht en onhandig.

06-07-2017

‘Ondernemers en overheden moeten actiever het gesprek aangaan over het belang van handelsverdragen. Maar tegen broodjeaapverhalen moeten we ons met hand en tand blijven verzetten.’ Dat zei Hans de Boer bij een voorlichtingsbijeenkomst met ondernemers over het handelsverdrag met Canada (CETA).

05-07-2017

VNO-NCW en MKB-Nederland onderschrijven het belang van gerichte informatiedeling met het bedrijfsleven en ondersteunen het advies over cybersecurity dat de Cyber Security Raad (CSR) vandaag bekend maakte. De CSR luidt de noodklok over het ernstige tekort aan informatie in het bedrijfsleven.

05-07-2017

Om te kunnen innoveren hebben grote bedrijven startups nodig.

03-07-2017

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat Nederland zich heeft aangesloten bij de ‘Friends of Industry’, een Europees verband waarbij de krachten worden gebundeld voor een sterke industriële basis van de Europese Unie.

01-07-2017

VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland zijn verheugd dat het bedrijfsleven - ondanks allerlei uitvoeringsproblemen - voor het tweede jaar op rij ruimschoots het aantal banen voor de doelgroep Banenafspraak heeft gehaald.

27-06-2017

Premier Modi van India wil voortaan een jaarlijks overleg met Nederlandse ceo's, VNO-NCW en premier Rutte. Dat verklaarde hij vanmiddag na afloop van 'een buitengewoon constructief gesprek' met deze partijen.

26-06-2017

Het aantal jongeren dat een technische opleiding kiest stijgt sinds 2013. Dat blijkt uit een voortgangsrapportage van het Techniekpact

26-06-2017

‘De Tweede Kamer heeft deze week de kans om te laten zien dat buitenlandse banken welkom zijn in Nederland.’ Dat zegt Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, vooruitlopend op een motie in de Tweede Kamer die het strenge bonusbeleid mogelijk voor altijd wil vastleggen.

26-06-2017

Rijk en succesvol worden? Dat is voor slechts 2 procent van de ondernemers de reden om aan een eigen bedrijf te beginnen. Dat blijkt uit een enquête van Forum.

23-06-2017

Misbruik moet zeker voorkomen worden, maar de uitspraak van het Europese Hof over de zaak Estro moet er niet toe leiden dat doorstarts via prepack niet meer van de grond komen.

21-06-2017

De economie van Nederland, een van de meest gedigitaliseerde ter wereld, vraagt om cybersecurity van wereldtop. De cyberdreigingen, die het afgelopen jaar toenamen, vragen daar om.

20-06-2017

Nederland is gestegen naar de vierde plek op het European Innovation Scoreboard van de Europese Commissie.