Het nieuws
Vandaag

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn verheugd dat de Trade Facilitation Agreement (TFA) van de World Trade Organization zal worden uitgevoerd, nu twee derde van de WTO-leden het akkoord hebben geratificeerd.

22-02-2017

Door de Brexit en de jarenlange nasleep overwegen zo'n honderd bedrijven om zich in Nederland te vestigen. Met grote interesse volgen zij de Nederlandse verkiezingsstrijd.

21-02-2017

'Het Verenigd Koninkrijk is de tweede exportbestemming van Nederland. Ons bedrijfsleven is gebaat bij een heel zorgvuldige Brexit-strategie.' Die boodschap kreeg de EU-hoofdonderhandelaar voor de Brexit, Michel Barnier, op bezoek bij VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer te horen. Niet alleen zijn er miljarden euro's met de handel met de Britten gemoeid, ook zo'n 200.000 banen.

16-02-2017

Een nieuw kabinet moet zich inzetten voor een stevig publiek-privaat programma Smart Industry. Dat vragen FME, Koninklijke Metaalunie en VNO-NCW vandaag aan de politiek.

16-02-2017

Ondernemers zijn 2017 vol vertrouwen begonnen. Het ondernemersvertrouwen, de stemmingsindicator van ondernemend Nederland, kwam uit op 14,7.

15-02-2017

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn verheugd dat het Europees Parlement vandaag vóór het handelsakkoord tussen de EU en Canada heeft gestemd. Het verdrag zou op zijn vroegst in april voorlopig in werking kunnen treden.

15-02-2017

VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer maakt zich zorgen over miljardeninvesteringen die politieke partijen de kiezer voorspiegelen. Hij vreest dat die bedoeld zijn om ‘burgers gunstig te stemmen’ en ten koste kunnen gaan van investeringen in het ‘verdienvermogen’ van Nederland.

15-02-2017

Om de zorg beter, slimmer en goedkoper te maken, moet er in de zorgsector meer aandacht komen voor procesinnovaties. Die leiden tot meer samenwerking en inzet van ict in het belang van de patiënt. Dat schrijven VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan de Tweede Kamer, die woensdag over het innovatiebeleid in de zorg debatteert.

14-02-2017

Een nieuwe, actiegerichte aanpak.

10-02-2017

VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland zijn positief over het kabinetsbesluit om een nieuwe financierings- en ontwikkelingsinstelling, Invest-NL, op te richten.

08-02-2017

De OZB-verhoging van ondernemers pakt steeds vaker hoger uit dan die voor de ‘gewone burger’. Dat blijkt uit onderzoek van opinieblad Forum, dat de OZB-ontwikkelingen in 20 grote en kleine gemeenten onderzocht. Een steeds groter deel van de gemeentebegroting wordt zo door bedrijven betaald.

07-02-2017

De industrie heeft een enorm aandeel in de economie. Nederlandse bedrijven in deze sectoren zijn wereldtop. De vraag is: hoe lang nog?

03-02-2017

E-mail is een belangrijk, maar kwetsbaar communicatiemiddel vanwege phishing en het 'afluisteren' van mails. Daarom gaan bedrijfsleven, brancheorganisaties en overheid - verenigd in de Veilige E-mail Coalitie - zich inzetten voor veilig e-mailverkeer. Op basis van gezamenlijk vastgestelde standaarden gaan zij hun e-mail beveiligen. Ook VNO-NCW en MKB-Nederland zijn deelnemer en ondersteunen dit initiatief.

02-02-2017

De ambassades van New Delhi (India) en Toronto (Canada) hebben de Ambassadeprijs voor de beste grote en kleine post gewonnen. De prijs werd vanmiddag overhandigd aan de winnende ambassadeurs door Steven Lak van Evofenedex en Hans de Boer van VNO-NCW.

02-02-2017

PvdA-lijsttrekker Asscher wil werknemers beschermen tegen werkstress via een wet. Dat helpt niet. Goede persoonlijke afspraken met een werkgever wel. 'Elke werknemer heeft namelijk eigen behoeften.'

02-02-2017

Werkgevers in de marktsector liggen op koers om het jaarlijks aantal banen, dat zij hebben afgesproken in de Banenafspraak, te realiseren. Dat blijkt uit cijfers van het UWV.

02-02-2017

De zorg kan beter en goedkoper door veel handelingen die nu in het ziekenhuis worden verricht, thuis bij de patiënt of bij de huisarts te laten plaatsvinden. Een ingrijpende stelselherziening is niet nodig. Dat stellen VNO-NCW, MKB-Nederland en ondernemingsorganisaties in de zorg in een donderdag gepresenteerde zorgvisie, Next Level Gezondheidszorg 2018-2021.

02-02-2017

De ministeries van Buitenlandse Zaken en van Economische Zaken, VNO-NCW en MKB-Nederland gaan de handelsbevordering verder professionaliseren. Vandaag ondertekenen minister Lilianne Ploumen, Hans de Boer (VNO-NCW) en Michaël van Straalen (MKB-Nederland) een samenwerkingsovereenkomst.