PUM overgestapt op online missies: 'Trots op werk experts'

23-07-2020

Nu reizen nauwelijks mogelijk is wegens de coronacrisis, is PUM in allerijl overgeschakeld naar online coaching op afstand. 'Prachtig om te zien hoe dit gaat en complimenten voor al die PUM-experts hoe snel ze dit hebben opgepakt en van de nood een deugd hebben gemaakt', stelt voorzitter Hans de Boer van PUM, dat gelieerd is aan VNO-NCW, trots.

 

Snel en effectief

'PUM zou door corona tot stilstand zijn gekomen als we niet snel en effectief waren omgeschakeld op remote coaching', stelt de directeur van PUM, Dick Ernste. 'We verwachten dit jaar bijna net zoveel missies te doen als in voorgaande pre-corona jaren. Wie had dat gedacht?'

 

Van Monnickendam tot Manilla

In plaats van afreizen naar een ondernemer ter plekke worden mkb'ers in ontwikkelingslanden nu vanaf de keukentafel gecoacht. Dat heeft nadelen, maar ook voordelen, vertelt patissier en PUM-expert Sylvia Bark-Schram in deze video. Daarin is te zien hoe zij vanuit haar huis in Monnickendam de Filipijnse Audrey Regis van banketbakkerij Audrey’s Confectioineries helpt, hoe Regis de hulp ervaart en vertelt PUM-ceo Dick Ernste dat hij verwacht dat zijn experts weer gaan reizen voor PUM.  

 

 

Over PUM

PUM is ruim 40 jaar geleden opzet door VNO-NCW en helpt mkb-bedrijven in zo'n 35 ontwikkelingslanden op verzoek met advies en coaching door ervaren Nederlandse (ex-)ondernemers en experts. Sinds de oprichting in 1978 heeft PUM (Programma Uitzending Manager) meer dan 45.000 coachingsmissies afgerond, waarvan nu al meer dan 500 online in coronatijd. Hoe dat in de praktijk gaat, wordt uitgelegd in bovenstaande video.