Terugblik Prinsjesdag 2020

Geen traditionele Prinsjesdagborrel van VNO-NCW, MKB-Nederland en Nieuwspoort dit jaar vanwege corona. Daarvoor in de plaats werden de leden via een webinar ontvangen. Zij kregen eerst tekst en uitleg, daarna kwamen leden van het kabinet een toelichting geven.

 

De Miljoenennota werd in het eerste deel van het webinar geduid door Leendert-Jan Visser (directeur MKB-Nederland), Thomas Grosfeld (teammanager economie bij VNO-NCW en MKB-Nederland) en Marieke Blom (hoofdeconoom bij ING). In het tweede deel ontving moderator Esther van Rijswijk samen met Ingrid Thijssen (voorzitter VNO-NCW) Hugo de Jonge (minister Volksgezondheid, Welzijn en Sport), Wouter Koolmees (minister Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en premier Mark Rutte. Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland) moest, wegens verdenking van corona in zijn gezin, Prinsjesdag aan zich voorbij laten gaan.

Lees onze inhoudelijke reactie op de Miljoenennota, het Belastingplan en de begrotingen op onze standpuntpagina.

 

Prinsjesdag 2020: een kijkje achter de schermen in Nieuwspoort

Elk jaar volle zalen in Nieuwspoort tijdens de Prinsjesdagborrel van VNO-NCW en MKB-Nederland. Maar dit jaar slechts een handvol mensen in Nieuwspoort tijdens een live webinar met zo'n 1.000 kijkers. In de uitzending prominente gasten als ministers Hugo de Jonge, Wouter Koolmees, premier Rutte en hoofdeconoom van de ING Marieke Blom.

 

 

 

Highlights live ondernemerswebinar

In slechts twee uur werden de leden van VNO-NCW en MKB-Nederland bijgepraat over de Miljoenennota. Onder meer door deze prominente gasten: Wouter Koolmees, Hugo de Jonge en Mark Rutte. Bekijk de highlights in slechts 7 minuten. 

 

 

 

Integrale uitzending ondernemerswebinar VNO-NCW en MKB-Nederland

Via een live webinar tussen 15 en 17.30 uur werden de leden van VNO-NCW en MKB-Nederland gisteren op Prinsjesdag bijgepraat over de Miljoenennota. Bekijk hier een korte samenvatting van het webinar (slechts 7 minuten) met de drie bewindspersonen Wouter Koolmees, Hugo de Jonge en Mark Rutte. Het gehele webinar (122 minuten) is hierboven terug te kijken.

 

 

 

Wat betekent deze Miljoenennota voor ondernemers?

Bekijk in deze videomap de afzonderlijke reacties van Ingrid Thijssen (voorzitter VNO-NCW), Leendert-Jan Visser (directeur MKB-Nederland), Mark Rutte (premier van Nederland), Hugo de Jonge (minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Wouter Koolmees (minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

 

 

 

Foto's Prinsjesdag 2020

Onderstaande foto's zijn gemaakt door Sjoerd van der Hucht.