ECHO 117: Canada start onderzoek hoogte antidumpingrechten van toepassing op invoer geraffineerde suiker

22-10-2021

Zoals bekend is Canada op 6 oktober 2021 een nieuw onderzoek gestart om de hoogte van de antidumpingrechten die momenteel van toepassing zijn op de invoer van geraffineerde suiker uit Nederland, Denemarken en Duitsland, en de compenserende rechten die van toepassing zijn op de invoer van geraffineerde suiker uit de Europese Unie te beoordelen

 

In navolging hiervan heeft Canada heeft een vragenlijst (“Overheidssubsidieverzoek om informatie”) naar de Europese Commissie gestuurd. De gevraagde informatie heeft betrekking op subsidieprogramma's die van toepassing zijn in de Europese Unie van 1 maart 2020 tot en met 31 augustus 2021.

De Commissie zal de vragenlijst beantwoorden met alle informatie die op Commissieniveau beschikbaar is. Een deel van de gevraagde informatie is echter alleen beschikbaar op het niveau van de lidstaat.

 

Wij verzoeken u daarom te reageren op Deel D (Algemene Informatie) en Deel E (Subsidieprogramma's in heronderzoek) zoals aangegeven in de bijgevoegde richtlijnen.

 

Enkele elementen waarmee u rekening moet houden in uw antwoord: 

  • Onderzoeksperiode (POI): van 1 maart 2020 tot 31 augustus 2021. Als de enige beschikbare informatie per kalenderjaar is, neem dan 2 kalenderjaren op: 2020 en 2021.
  • Bijlage C (lijst van EU-producenten/-exporteurs) is verstrekt door Canada en is niet bijgewerkt. We hebben een aanvullende lijst van EU-producenten opgesteld die met Canada zal worden gedeeld. U dient BEIDE lijsten te gebruiken bij het identificeren van exporteurs in SQ.6 van Deel E. Sectie II. De twee lijsten zijn voor gemak bijgevoegd.
  • De antwoorden op de vragenlijst moeten betrekking hebben op alle bestaande programma's met betrekking tot suiker tijdens de onderzoeksperiode. De Canadese autoriteiten hebben opheldering verschaft over deze kwestie: 
  • Sectie 1 van deel E moet worden ingevuld voor de programma's die zijn geïdentificeerd in de RFI, evenals voor alle andere programma's die voordelen opleveren voor personen die betrokken zijn bij de productie, fabricage, groei, verwerking, aankoop, distributie, transport, verkoop, export of invoer van de te behandelen goederen. Dit geldt ook voor boeren, ongeacht of ze zijn opgenomen in Bijlage C. Voor de programma's die zijn geïdentificeerd in de reactie op paragraaf 1, indien ze niet zijn ontvangen door een van de bedrijven genoemd in Bijlage C, noteer dit dan. Houd er echter rekening mee dat, zelfs als de programma's niet zijn ontvangen door een bedrijf dat wordt vermeld in Bijlage C, alle vragen van sectie 1 voor die programma's moeten worden ingevuld.
  • Secties 2 en 3 hoeven alleen te worden ingevuld voor de programma's die zijn ontvangen door bedrijven die zijn vermeld in Bijlage C, of ​​bedrijven die zijn gekoppeld aan die vermeld in Bijlage C.
  • Houd er echter rekening mee dat meer informatie kan worden gevraagd in een aanvullend verzoek om informatie (SRFI). Dit kunnen indien nodig meer specifieke vragen zijn over de programma's die boeren ontvangen.
  • Staatssteun, met inbegrip van de minimis, moet onder deel E, afdeling I, vallen.

 

Aarzel niet om ons te schrijven als u vragen heeft. We zullen de komende dagen in ieder geval een call organiseren.

 

Stuur uw antwoorden op de vragenlijst uiterlijk 29 oktober cob naar: trade.defence.third.countries@ec.europa.eu, Alle ingevulde lijsten zullen daarna worden samengevoegd en moeten uiterlijk op 12 november moet worden ingediend.

 

Lijst met bijlagen:

Producenten en/of verenigingen die mogelijk door dit onderzoek worden getroffen kunnen rechtstreeks contact opnemen via Trade.Defence.Third.Countries@ec.europa.eu

 

Handige links

 Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mail: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.