Hans de Boer ontvangt koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten

22-09-2020

Hans de Boer, tot vorige week voorzitter van VNO-NCW, is bij zijn officiële afscheid van de ondernemingsorganisatie door Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau.

 

'In de hoofdrol' 

Hans de Boer was in totaal zes jaar voorzitter van VNO-NCW en bleef enkele maanden langer aan vanwege de coronacrisis. De Boer kreeg de onderscheiding van Premier Mark Rutte tijdens zijn afscheidssymposium 'In de  Hoofdrol' dat online werd uitgezonden voor onder meer leden, personeel en vrienden.

 

Maatschappelijk actief

Hij ontving de koninklijke onderscheiding voor zijn inzet voor ondernemers met onder meer een pensioenakkoord, akkoorden over topvrouwen en bijvoorbeeld zijn inzet om Nederland met de sociale partners en kabinet door de crisis te loodsen. Ook zijn vele maatschappelijke nevenactiviteiten in de afgelopen decennia werden door de premier tijdens de uitreiking uitgebreid gememoreerd. Hans was actief voor stichtingen en organisaties van uiteenlopende aard. Van Gered Gereedschap tot blindengeleidehonden tot zijn inzet voor allochtone jongeren, op tal van fronten was De Boer maatschappelijk actief. Ook zijn inzet om Nederland tijdens handelsmissies op de kaart te zetten kwam uitgebreid aan de orde.

 

Erelid van verdienste 

Naast de koninklijke onderscheiding werd Hans ook benoemd tot erelid van verdienste van VNO-NCW door vicevoorzitter van VNO-NCW Maxime Verhagen.

Bekijk op deze pagina beelden van het afscheid van Hans de Boer.