Hoe denken de Nederlandse Europarlementariërs over de Conferentie over de Toekomst van Europa?

25-11-2021

In Brussel is het inmiddels wel duidelijk dat de Conferentie over de Toekomst van Europa is begonnen. Maar hoe zijn onze Nederlandse Europarlementariers hierbij betrokken, en welke onderwerpen vinden zij nou écht belangrijk? We vroegen het aan Vera Tax (PvdA) en Jeroen Lenaers (CDA). 

 

Vera Tax (PvdA): 'De actualiteiten laten ons weer zien hoe belangrijk Europa is'

 

De uitholling van de rechtsstaat in Polen en Hongarije, de aanhoudende loonkloof tussen mannen en vrouwen en de enorme uitdaging van klimaatverandering die we alleen gezamenlijk kunnen aanpakken. Allemaal ontwikkelingen waar Europese antwoorden op. Ik zet mij in voor een transparante en toegankelijke Conferentie, zodat we Europa samen socialer en groener kunnen maken. Lees hier het volledige interview met Vera Tax. 

 

Jeroen Lenaers (CDA): 'Ook de buurvrouw en bakker om de hoek moeten weten dat dit unieke democratische experiment gaande is'

 

We moeten bouwen aan een competitieve en soevereine industrie, waarbij we minder afhankelijk zijn van landen als China en de VS, en oog houden voor sociale rechten van werknemers. Om echt toekomstbestendig te zijn moet deze sociale markteconomie bovendien een flinke digitale en duurzame transitie ondergaan, iets waar het Europese coronaherstelfonds voor de komende jaren ook alvast de nodige financiële middelen voor gereserveerd heeft. Lees hier het volledige interview met Jeroen Lenaers.

 

 

Nieuwsbrief Blik op Europa

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief 'Blik op Europa' met de standpunten van VNO-NCW en MKB-Nederland op actuele EU-dossiers.