Q&A Deelnemen aan de Expo in Dubai

09-04-2021

De voorbereidingen voor de Expo in Dubai (start oktober) beginnen nu. Nederlandse bedrijven kunnen nog deelnemen. Daarom organiseerden VNO-NCW en MKB-Nederland samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken op 1 april een virtuele EXPO Talk. Onder leiding van VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen namen geïnteresseerde deelnemers een kijkje in het Nederlandse paviljoen in Dubai. Ook konden zij in gesprek met de EXPO Champions Manon Jansen, Meiny Prins en burgemeester Aboutaleb van Routterdam.

Over Expo 2020 Dubai
In oktober 2021 start de (door corona) uitgestelde Expo 2020 in Dubai. De allereerste wereldtentoonstelling in de Golfregio. De Expo in Dubai duurt 6 maanden, tot maart 2022.

 

Deelnemen aan de Expo Dubai?

Hieronder een Q&A van de belangrijkste vragen.

 

1. Wanneer moet ik als bedrijf richting Dubai reizen en deelnemen aan de programmering?

 

Voor Nederland bestaat de programmering uit drie hoofdonderdelen

1) De Expo Thema weken (in totaal 11)
2) Handelsbeurzen in Dubai en Abu Dhabi die hierop aansluiten (in totaal 7)
3) Signature events waar de zichtbaarheid van Nederland centraal staat (in totaal 7)

 

Kijk voor meer informatie over deze onderdelen op https://dutchdubai.com/calendar

 

2. Hoe kan ik als bedrijf meedoen aan de EXPO?

 

Er zijn 3 ways-to-participate:

 

1) U kunt deelnemen en aansluiten bij de zakelijke programmering van het paviljoen. De programmering van het paviljoen sluit aan bij de verschillende thema weken van EXPO en de regionale beurzen.

 

2) Sponsor of boek het paviljoen voor uw event, exhibition of vergadering. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van het paviljoen, waarbij de bezoekersshow van de Biotoop een perfecte opening biedt voor een goed gesprek over Nederland, hoe Nederlanders verbinden en samenwerken op gebied van water, energie en voedsel.

 

3) U kunt deelnemen aan een regionale handelsmissies. Rondom en tijdens de EXPO zullen verschillende missies plaatsvinden. Deelname aan een missie helpt u de markt verkennen binnen de gewenste sector, geeft u extra exposure en nieuwe leads.

 

Meer informatie over de mogelijkheden van deelname kunt u vinden op de website van de Dutch Dubai EXPO.

 

3. Zijn er ook digitale manieren om deel te nemen aan de EXPO en kansen te benutten in de regio?

 

Het paviljoen krijgt een stevige digitale inzet zodat ook thuisblijvers kunnen deelnemen aan de vele evenementen tijdens de EXPO. Maar dat haalt het natuurlijk niet bij de het zelf aanwezig zijn in het paviljoen.

 

Tijdens de EXPO en richting de Golfregio zet Nederland in op drie sectoren; de zogenoemde ‘water, energy, food nexus’. Dit zijn de drie sectoren waarin wij sterk en innovatief zijn en waarin wij veel kunnen betekenen voor Dubai en de bredere Golfregio. Vanuit deze sectoren zijn Kernteams opgericht die namens de sector het programma opstellen richting en tijdens de EXPO. We brengen u graag in contact met het voor u relevante kernteam.

 

Gedurende de EXPO zijn er voor Nederland twee highlights. Ten eerste is dit de nationale dag op 3 november. Gedurende deze dag staat Nederland centraal op de EXPO en zal er een brede handelsmissie worden georganiseerd op het centrale thema 'uniting water-energy-food'. De tweede highlight vindt plaats rondom de Water-Energy-Food Trilateral Summit in januari. Een summit waarin Jordanië, de Verenigde Arabisce Emiraten (VAE) en Nederland uitdagingen, oplossingen en ambities delen op WEF. Ook rondom deze highlight zal een handelsmissie plaatsvinden.

 

 

 

 

 

Staat uw vraag er niet tussen?
Neem dan per e-mail contact op met:

- Mirian Keuning van VNO-NCW en MKB-Nederland via keuning@vnoncw-mkb.nl

- of ministerie van Buitenlandse Zaken via DIO-EXPO2020@minbuza.nl.