World Expo's belangrijk voor bedrijfsleven

26-11-2014
  • Goed dat we volgend jaar toch nog naar Milaan gaan
  • World Expo mooi podium voor bedrijfsleven
  • Nu Expo in 2025 naar Nederland halen

    Tentoonstellingen als de World Expo zijn een achterhaald fenomeen, vinden sommigen. Het Nederlandse bedrijfsleven ziet het echter nog steeds als een mooi podium om Nederland te presenteren als een land van techniek en innovatie. Of dat nu ver weg in Dubai (2020) of volgend jaar dichtbij in Milaan is.

    Het vorige kabinet wilde alleen investeren in 'Milaan' als het bedrijfsleven ook financieel zou bijdragen. Op de valreep is het gelukt om gezamenlijk – het huidige kabinet en het bedrijfsleven – in te schrijven voor de World Expo van volgend jaar. Die staat in het teken van 'Feed the planet, Energy for life', en biedt dus mooi kansen voor de Nederlandse agrarische sector en de agro-industrie.

    Voor de overheid moet nu duidelijk zijn dat World Expo's nog steeds in een behoefte voorzien. Dat besef is ook belangrijk voor het Rotterdamse plan om de Expo van 2025 naar Nederland te halen. Alleen al daarom is het goed dat we er ook in Milaan bij zijn. Zelf een Expo organiseren is een onderneming die miljarden euro's vergt, maar een veelvoud daarvan kan opleveren. Als we die Expo willen binnenhalen, moeten overheid en bedrijfsleven daar vanaf nu samen naar streven en in investeren. Anders zijn we straks weer (bijna) te laat.

  • Dit artikel komt uit de print Forum