De ene zus ging studeren en had een internationale carrière, de andere was decennialang een éénpitter in haar geboortedorp. Hoe verenigen ze nu deze twee verschillende achtergronden om samen het succesvolle Food for Skin te runnen?
Cathy Ursem (51)
‘Eigenlijk ben ik al sinds mijn 18de zelfstandig ondernemer. Dat komt toch van mijn ouders. Mijn vader werkte met zeven broers in een bouwbedrijf in Wognum, zij waren mijn voorbeeld. En ook mijn moeder komt uit een ondernemersgezin. We putten er veel kracht uit om als familie te ondernemen, in goede tijden en slechte tijden, zoals toen mijn vaders bouwbedrijf failliet ging. Zelf heb ik altijd aan huis gewerkt in mijn schoonheidssalon. Heel fijn, want zo konden onze drie meiden naast mij opgroeien. Toch is er altijd dat gevoel geweest dat ik meer ‘naar buiten’ wilde, de wereld in, het grote avontuur zoeken.’
‘Een aantal jaar geleden vroeg mijn zus me waarom er eigenlijk geen goede huidverzorging was met honderd procent natuurlijke ingrediënten. Ik deed net de cursus bij Formula Botanica waar je leert natuurlijke verzorgingsproducten te maken. We besloten naast ons werk, ’s avonds en in het weekend, uit te zoeken of we zelf iets konden bedenken.’
'Ik mag op avontuur, naar mensen toe'
‘Het lag niet voor de hand om samen te werken, dat hadden we nog nooit gedaan. Zij was vroeger van ballet, kleren en de stad en ik meer van de natuur en paarden. Angela ging het huis uit om te studeren, ik ben in Wognum gebleven. Toch zijn we samen aan Food for Skin begonnen en voor mij betekende die samenwerking met mijn zus dat we stappen moesten zetten om bij elkaar te komen. We komen uit twee verschillende werelden. Ik maak mezelf niet klein, maar zij is veel wereldser, heeft bij multinationals gewerkt en teams aangestuurd. Ik ben altijd een éénpitter geweest. Nu werk ik opeens fulltime en krijg ik te maken met marketingtermen waar ik nog nooit van heb gehoord.’
‘Mijn omgeving heeft daar ook aan moeten wennen. Mijn vriendinnen grapten dat ze iets bij me moesten bestellen om me nog te zien. Maar nu heb ik een goed ritme gevonden, qua werk en privé. Angela heeft me daarbij geholpen. Haar gezin was al gewend dat er lange dagen worden gemaakt. Het samenwerken met haar gaat heel goed. We hebben echt nooit ruzie gehad. We vullen elkaar juist aan.’
‘Angela werkt meer in de toekomst en ik van gisteren naar vandaag en volgende week. Zij stippelt het pad uit voor Food for Skin en ik ben de doener. Ik werk aan de achterkant met leveranciers en het productieproces. Dit is de grote stap naar buiten die ik wilde zetten. Ik mag op avontuur, naar mensen toe. Dat is een groot verschil.’