Ondernemer centraal tijdens de week van de RI&E

14-09-2020

De zesde Week van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 25 september. Met inmiddels meer dan 50 acties en ruim 75 supporters is er in deze week volop aandacht voor risico-inventarisatie en -evaluatie. Nieuw dit jaar is dat het Steunpunt RI&E en het ministerie van Sociale Zaken overkoepelende activiteiten organiseren. Deze activiteiten zijn te volgen via de online uitzendingen 'Week van de RI&E LIVE', bestaande uit een aftrapbijeenkomst op maandag, een aantal vlogs gedurende de week en een terugblik op vrijdag.

 

Veilig werken

De Week van de RI&E start met een aftrapbijeenkomst in de vorm van een online talkshow onder leiding van de journalist Aldith Hunkar. Sociale partners, het Steunpunt RI&E, het ministerie van Sociale Zaken, de Inspectie SZW en een ondernemer gaan met elkaar in gesprek over het belang van de RI&E en hoe de toepassing daarvan in praktijk kan worden verbeterd. Er worden verschillende filmpjes getoond en besproken, er wordt een kijkje gegeven in de praktijk bij ondernemers en een cabaretier geeft zijn eigenwijze blik op gezond en veilig werken. Op vrijdag 25 september is er een terugblik op de Week van de RI&E.

 

Activiteiten en acties

Ondernemers weten over het algemeen goed wat er speelt in hun organisatie. Ook zijn ze bekend met de belangrijkste risico's op het gebied van gezond en veilig werken. Tijdens de week wordt de ondernemer centraal gezet om te zorgen dat de RI&E aansluit op behoeften in bedrijven. Op dit moment is dat onder andere de actualiteit van het coronavirus, die voor specifieke aandachtspunten zorgt op het gebied van gezond en veilig werken.

 

De vele activiteiten en acties bestaan onder andere kortingen op het uitvoeren van de RI&E en trainingen, een webinar over het gebruik van gevaarlijke stoffen, vragenuurtjes en win-acties. Daarnaast zijn er acties die specifiek gericht zijn op de huidige situatie van het thuiswerken en de implementatie van coronamaatregelen.

 

Campagne

Het ministerie van Sociale Zaken start, als onderdeel van het 'Meerjarenplan verbetering naleving RI&E' op 14 september met een communicatiecampagne om de bekendheid met de RI&E te vergroten. Dit zorgt voor een extra impuls rond de Week van de RI&E.

 

Klik hier voor meer informatie over de Week van de RI&E of volg #weekvanderie op twitter.