In gesprek over duurzame doelen tijdens virtuele SDG Actiedag

14-09-2020

Op 25 september vindt de Sustainable Development Goals (SDG) 'Action day' plaats. Dit is de datum waarop vijf jaar geleden de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties deze duurzame doelen ondertekenden. Ieder jaar wordt in Nederland stilgestaan bij deze mondiale agenda voor duurzame ontwikkeling tijdens de SDG Actiedag. Ondernemers, vertegenwoordigers van bedrijven en van kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en jongeren gaan die dag met elkaar in gesprek over de doelstellingen van de SDG.

 

Bijdrage

Bedrijven leveren een impactvolle bijdrage aan de duurzaamheidsdoelen: of het nu gaat om klimaat, diversiteit, het voorkomen van ongelijkheden of de circulaire economie, het zijn vraagstukken waarover bedrijven zich buigen om te bezien hoe zij hun positieve bijdrage hieraan kunnen vergroten en hun negatieve bijdrage kunnen verkleinen. Tijdens de SDG Actiedag kunt u meer leren over deze doelen en de benodigde transities. Sprekers als minister Kaag van Buitenlandse Handel, staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur, topfunctionaris Feike Sijbesma en Ingrid Thijssen, voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW, zorgen voor inspirerende bijdragen.

 

Concrete handvatten

De aan VNO-NCW gelieerde organisaties Dutch Sustainable Growth Coalition, Global Compact Netwerk Nederland en het Groene Groeiers Netwerk verzorgen workshops tijdens deze SDG Actiedag. Tijdens deze workshops krijgt u concrete handvatten aangeboden die u kunnen helpen om de duurzaamheidsdoelen binnen uw bedrijf te implementeren en wordt u bijgepraat over belangrijke ontwikkelingen.

 

Klik hier voor meer informatie over de SDG Actiedag.

 

Datum

Vrijdag 25 september van 9.30 tot 16.30 uur.

 

Plaats

Online.

 

Kosten

5, 10 of 20 euro.