Doe gratis mee aan de MKB Phishingtest

14-09-2020

Het Digital Trust Center geeft dit jaar aan duizend midden- en kleinbedrijven (mkb) een gratis phishingtest. Werknemers worden dan in overleg met de aangemelde bedrijven onderworpen aan een anonieme, digitale test met als doel de veiligheid en cyberweerbaarheid van de eigen organisatie in kaart te brengen en te verbeteren. De test wordt uitgevoerd door een hierin gespecialiseerd bedrijf.

 

Cybercriminaliteit

Cybercriminaliteit was de laatste jaren al een explosief groeiend probleem, maar is door de coronacrisis nog eens in een stroomversnelling geraakt. In de afgelopen maanden werden per maand meer cyberaanvallen uitgevoerd dan in 2017 en 2018 in een heel jaar, blijkt uit onderzoek. Vooral thuiswerkers blijken onvoldoende voorbereid te zijn op phishing, waarbij criminelen mensen oplichten door ze te lokken naar een valse (bank)website en zo hun inloggegevens of creditnummer te ontlokken. Thuisnetwerken en privé laptops blijken slecht beveiligd. Bovendien is men thuis eerder geneigd om onoplettend te zijn. Cybercriminelen spelen hier handig op in. Iedereen die een e-mailadres heeft, loopt dan ook het risico om slachtoffer te worden van phishing.

 

Aanpak herkennen

Er valt veel te winnen door bewust te worden van de aanpak die cybercriminelen hanteren, want een kwart van de werknemers herkent een standaard phishingmail niet en maakt zo de onderneming kwetsbaar voor cyberaanvallen. Is uw cybersecurity goed geregeld of staan uw ramen en deuren nog wagenwijd open?

 

Vierhonderd aanmeldingen nodig

Cijfers laten zien dat het mkb vaker dan gemiddeld slachtoffer is. Daarom is het belangrijk om daar een goed beeld op te krijgen. Om onderzoek te kunnen doen, cijfers te vergelijken en inzicht te verkrijgen, is het noodzakelijk dat er meer dan vierhonderd ondernemingen zich aanmelden. Daarom gaat de test pas definitief door als minimaal vierhonderd bedrijven zich aanmelden.

 

Bent u benieuwd naar de cyberweerbaarheid van uw organisatie? En wilt u zich ook online veilig voelen? Doet u dan gratis mee aan de MKB-phishingtest. Na afloop van de test ontvangt u een rapportage waarmee u inzicht krijgt in de digitale weerbaarheid van uw onderneming. Ook zijn uw medewerkers dan alerter op phishing en leren zij valse e-mails lte herkennen.

 

Voorwaarden

Om aan de test te kunnen meedoen, moet uw bedrijf uit 8 tot 250 medewerkers bestaan die een zakelijk e-mailadres gebruiken. Het is goed om te weten dat de uitvoerders van de test niet in uw systeem komen en niets installeren. De test is gratis; het Digital Trust Center heeft dus geen commerciële belangen. Na registratie kunt u alsnog besluiten om niet mee te doen.

 

Klik hier voor meer informatie en om u in te schrijven voor de phishingtest.