Financiële sector

Terecht hebben de afgelopen jaren in het teken gestaan van maatregelen die een herhaling van de financiële crisis dienen te voorkomen. Maar we moeten oppassen dat onze banken, verzekeraars, pensioeninstellingen, private equityfondsen en trustkantoren niet voor altijd in het verdomhoekje blijven zitten. Daarvoor is de sector van té grote waarde voor onze economie.

Uiteraard moeten meer ondernemerschap en groei in dienst staan van een optimale bediening van binnenlandse klanten. Tegelijkertijd moet de sector de ruimte krijgen haar sterke punten ook internationaal uit te buiten. Daarvoor is nodig dat maatregelen voor de sector niet doorschieten. Bij de bankbelasting, de wet beloningsbeleid en de geschiktheidstoets gaat Nederland verder dan andere landen binnen de EU. Op die manier worden concurrentiekracht en vestigingsklimaat ondermijnd.

Lees meer
Brochure
18-07-2017
Financiële diensten in de 21ste eeuw
Een welvarende maatschappij kan niet zonder succesvolle ondernemers. En succesvolle ondernemers kunnen niet zonder een sterke financiële sector met excellente financiële dienstverlening. Dat laatste vraagt om voldoende ruimte voor innovatief ondernemerschap in de financiële sector. Dit stelt ondernemingen in staat succesvol te investeren, met vertrouwen internationale markten te veroveren en met cutting edge onderzoek en innovatie leidend te zijn in de wereld.