‘Laat scholieren massaal testen’

09-12-2020

Gebruik de huidige testcapaciteit om scholieren massaal te testen. Dat zei VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen dinsdag in reactie op de laatste persconferentie van het kabinet over de coronacrisis. Volgens Thijssen zouden die testen al na de kerst of de kerstvakantie kunnen plaatsvinden.

 

Hard gelag

De VNO-NCW-voorzitter hoopt dat er op deze manier weer perspectief kan worden geboden op betere tijden. ‘Vooral voor de horeca, evenementen, reisorganisaties en hun toeleveranciers is het een hard gelag nu de versoepeling van maatregelen langer op zich laat wachten dan half januari’, zei ze in het tv-programma Op1.

 

Laten testen belonen

Volgens Thijssen kunnen de scholieren in een week tijd worden getest met de huidige capaciteit. ‘De beschikbare teststraten worden nu weinig gebruikt. Veel mensen die zich zouden moeten laten testen, doen dat niet.’ Om de testbereidheid te vergroten, stelt zij voor om mensen te ‘belonen’ door ze met een goede uitslag toe te laten tot kroegen of evenementen. Die kunnen dan ook weer gaan draaien.