Nederland en Verenigde Arabische Emiraten verstevigen economische samenwerking

03-11-2021

Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) richten een gezamenlijke commissie op om de economische samenwerking verder te versterken. Minister De Bruijn (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en minister Al Zeyoudi (Buitenlandse Handel) van de Emiraten ondertekenden daarvoor een overeenkomst in het Nederlands paviljoen op de Expo 2020 Dubai. De gezamenlijke economische commissie, onder leiding van de betrokken ministers, komt elke 2 jaar bijeen, samen met vertegenwoordigers van bedrijven, kennisinstellingen en overheden uit beide landen.

 

Het bedrijfsleven onderstreept het belang van de overeenkomst voor de economische betrekkingen met de VAE. Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW:

"Nederland en de VAE kennen een langdurige handelsrelatie. Zo zijn de VAE de grootste handelspartner voor ons land in de regio. Het is daarom belangrijk dat we onze economische banden verder verbreden en verdiepen. Het Nederlands bedrijfsleven verwelkomt daarom deze nieuwe overeenkomst. Ons land kan met zijn unieke expertise op het gebied van water, energie en voedsel een cruciale rol spelen bij het oplossen van een aantal van de problemen waarmee de VAE momenteel worden geconfronteerd. Maar de impact is groter. Door samen te werken, kunnen bedrijven uit beide landen ook bijdragen aan de grote mondiale vraagstukken van vandaag."