Van tablet naar web: Forum gaat online first

31-08-2016

De tablet-edities van Opinieblad Forum gaan verdwijnen. Maar… er komen hele mooie dingen voor terug. Wat er gaat veranderen en waarom leggen we in de laatste drie edities graag even uit. Deze week: een make-over voor www.opiniebladforum.nl.

Opinieblad Forum gaat op de schop. De vertrouwde papieren Forum blijft en krijgt er een editie bij, maar alle primeurs zijn voortaan voor de website www.opiniebladforum.nl (ook bereikbaar via www.vno-ncw.nl/forum). Online first, zoals dat zo mooi heet en een garantie dat Forum-artikelen altijd op het juiste moment beschikbaar zijn. Met andere woorden: in plaats van een wekelijks tablet-magazine zijn er voortaan dagelijks één of meerdere nieuwe producties te vinden op de website.
De website werd vorig jaar geschikt gemaakt voor de smartphone en tablet en krijgt op dit moment een kleine make-over. Doel daarvan is dat Forum online straks even mooi leest als onze prijswinnende maar per half september wegvallende tablet-Forum. Hoe we ervoor gaan zorgen dat alle relevante Forum-artikelen u ook buiten de print-Forum om gaan bereiken via het web, de mail en social media leggen we volgende week verder uit.

Forum-homepage

Herkenbaar, overzichtelijk en prettig leesbaar: met die uitgangspunten is de Forum-homepage opnieuw vormgegeven en opgebouwd. Gebleven zijn de goede zoekmachine die tien jaar Forum-archief ontsluit, de laatste ForumVideo en een overzicht van de meest gelezen artikelen van het moment. Populaire Forum-rubrieken zoals Langs de meetlat, Portret en Overlevers hebben elk hun eigen carrousel. Ook wordt het mogelijk je aan te melden voor de wekelijkse Forum-Alert.

Forum-artikelen

Meer toeters en bellen in de herkenbare Forum-stijl en toch prettig leesbaar op iedere pc, tablet of smartphone. Dat is de vernieuwing die op dit moment wordt doorgevoerd als het gaat om de artikel-pagina’s op de Forum-website. Dus of u nu Forum van papier of digitaal leest: mooi beeld, duidelijke infographics en verhelderende kadertjes zijn er altijd onderdeel van. Digitaal blijven Forum-artikelen daarnaast makkelijk deelbaar en zullen ze voorzien zijn van relevante filmpjes en handige linkjes. Ook sluiten ze steevast af met verwijzingen naar relevante dossiers en andere interessante artikelen.

Lees meer over