ECHO nr. 70: Zuid-Afrika beëindigt het onderzoek naar verlenging van de antidumpingregeling op de importen van bevroren frites uit Nederland en België

23-07-2021

De Zuid-Afrikaanse regering heeft op 9 juli 2021 bekendgemaakt dat de antidumpingmaatregelen tegen de importen van bevroren frites uit Nederland en België zijn opgeheven met ingang van 26 januari 2021. De Customs Act is gepubliceerd op: https://www.gov.za/documents/customs-and-excise-act-amendment-schedule-no-2-no-2148-english-afrikaans-9-jul-2021-0000.

 

Tariefcode: 200410

 

India beëindigt het antidumpingonderzoek naar de importen van Acrylonitrile Butadiene Rubber (NBR) uit de EU, China, Japan en Rusland.   

 

De Indiase regering heeft besloten om geen antidumpingmaatregelen op te leggen op NBR uit de EU, China, Japan en Rusland. Het onderzoek is op 20 juli jl. beëindigd. Het Office Memorandum on termination is gepubliceerd op: OM_NBR_ADD.pdf (dgtr.gov.in).

 

Tariefcode: 400259

 

Betrokken producenten en/of verenigingen kunnen desgewenst rechtstreeks contact opnemen via Trade.Defence.Third.Countries@ec.europa.eu.

 

Handige links

Vragen

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mail: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.