ECHO nr. 59: Invoering van de nationale veiligheidswet in Hongkong

27-10-2020

Op 9 oktober 2020 heeft het kabinet besloten in reactie op de invoering van de nationale veiligheidswet in Hongkong het Nederlandse wapenexportbeleid aan te scherpen.

 

Per direct worden alle vergunningaanvragen voor de export van militaire goederen naar Hongkong op gelijke wijze beoordeeld als de aanvragen bestemd voor de rest van de Volksrepubliek China. Ook het EU-wapenembargo dat momenteel geldt voor China zal door Nederland op gelijke wijze worden toegepast op exporten naar Hongkong.

 

Ook andere partnerlanden, zoals de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië en Duitsland hebben hun nationale wapenexportbeleid jegens Hongkong aangescherpt.
 

Vragen
Voor eventuele vragen over het Nederlandse wapenexportbeleid kunt u bij het ministerie van Buitenlandse Zaken contact opnemen, via e-mail, met dvb-wapenexport@minbuza.nl
 

Over ECHO
Via dit medium informeren wij u beknopt over actuele handelspolitieke ontwikkelingen.

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.