Geen toegang

05-07-2019

Verlenging van oplegging van heffingen door de Filippijnen op de invoer van kippenvlees en kalkoenvlees

Toelichting:  President Duterte van de Filipijnen heeft op 13 juni 2019 een Executive Order ondertekend, waarbij tariefheffing op kip (mechanisch uitgebeend) tot eind 2020 op 5% komt en dat van kalkoenvlees en kalkoenvlees-afval tot eind 2020 op 20% blijft. De uitgifte van de uitvoeringsbevel herroept in feite het memorandum die het tarief op kip (mechanisch uitgebeend) terugdraaide naar 40 % .

 

Start van een vrijwaring onderzoek door Libanon naar de invoer van witte geraffineerde suiker.

Toelichting: Start van het onderzoek 26 juni 2019. Uiterste datum voor indiening reacties 11 juli 2019.

Tariefcodes: 1701.99.10

 

Handige links

Vragen

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mail: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl

 

Over ECHO

Via deze nieuwsbrief informeren wij u beknopt over antidumping-, antisubsidie- en vrijwaringsmaatregelen die door andere landen zijn genomen tegen de EU. Per maatregel wordt aangegeven wat het inhoudt en welk land het betreft.

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.