ECHO 116: Op 14 oktober 2021 is Oekraïne een vrijwaringsonderzoek gestart naar de invoer van Tricone boren met andere werkende delen dan natuurlijke of kunstmatige diamant afkomstig uit de EU

21-10-2021

 

Betrokken EU-landen: Erga omnes

 

Tariefcodes: Ex8207 13 00 00 en ex8207 19 90 00 in overeenstemming met UKTZED

 

Het teken "ex" naast de classificatiecode betekent dat er een speciaal onderzoek wordt uitgevoerd op de goederen, waarvan de omschrijving in de beschikking is vastgelegd.

 

Het onderzoek zal worden uitgevoerd door het ministerie van Economische Zaken van Oekraïne Indien het onderzoek de belangen van personen en bedrijven betreft, hebben zij het recht om de informatie die nuttig kan zijn voor het onderzoek naar het Ministerie van Economische Zaken te sturen. De informatie en bijbehorend bewijsmateriaal moet in de Oekraïense taal en binnen de vastgestelde voorwaarden worden aangeboden. 

  • Binnen 30 dagen na publicatie van deze kennisgeving zal het Ministerie van Economische Zaken van Oekraïne de belanghebbende partijen van dit onderzoek registreren en gehoorverzoeken onderzoeken.
  • Binnen 45 dagen na publicatie van deze kennisgeving zal het Ministerie van Economische Zaken van Oekraïne de schriftelijke opmerkingen en informatie met betrekking tot de opening van het bovengenoemde onderzoek onderzoeken.

Statistieken: zie bijlage 1

 

Het besluit van de Commissie is gepubliceerd in de officiële pers van Oekraïne en treedt in werking op de dag van publicatie (14 oktober 2021).

 

Producenten en/of verenigingen die mogelijk door dit onderzoek worden getroffen kunnen rechtstreeks contact opnemen via Trade.Defence.Third.Countries@ec.europa.eu

 

Handige links

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mail: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl

 

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.