Snel je weg vinden als ondernemer tussen hightech & lederhosen

22-06-2020

Zuid-Duitsland is weer open voor business. Het consulaat-generaal in München en NLinBusiness hebben nu de handen ineengeslagen: dankzij de nieuwe 'NL Business Hub Munich' kunt u digitaal de kansen en mogelijkheden in Zuid-Duitsland weer verkennen. Ook fysiek helpt de nieuwe hub met advies bij het zakendoen in Zuid-Duitsland, de sterkste Duitse economische regio. Juist in deze tijd is voor ondernemers het belangrijk om ook aan de ambities over de grens te blijven werken. Hierdoor spreiden zij risico's en creëren ze nieuwe kansen, ondanks de crisis.

 

Bundeling krachten

Hoewel een economische grootmacht, is Zuid-Duitsland gevoelsmatig voor veel Nederlandse ondernemers toch vaak nog een beetje 'ver van hun bed'. Toch doen die in Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen vaak al wel zaken. Om meer ondernemers op de Zuid-Duitse markt te introduceren is de nieuwe hub opgezet. Die bundelt publiek-privaat alle krachten om ondernemers goed te kunnen ondersteunen bij hun start in Zuid-Duitsland.

 

Partners zoeken

Via de nieuwe hub vinden ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) bijvoorbeeld eenvoudig een lokale Duitse jurist, accountant, marktonderzoeker of gewoon een sparring partner die ervaringen deelt hoe zaken ter plekke met succes aan te pakken. De toegang tot Zuid-Duitsland voor Nederlandse mkb'ers wordt door dit initiatief vergemakkelijkt doordat ze van huis uit al allerlei verkenningen en onderzoek kunnen doen naar de mogelijkheden ter plaatse. De combinatie van de fysieke en digitale component van de hub zorgt voor versneld herstel van de bilaterale handel met onze belangrijkste handelspartner. Dit sluit naadloos aan bij de 'Internationale Actie Agenda Covid-19' van ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland, waarin nadrukkelijk wordt gepleit voor een versnelde digitalisering van handelsbevorderende activiteiten.

 

Digitale handel

"We waren al bezig vanuit NLinBusiness met steeds meer digitale handelsbevordering. Door de coronacrisis komt dit nu in een stroomversnelling", reageert Hans de Boer, voorzitter van de Raad van Toezicht van NLinBusiness en van VNO-NCW. "Ik ben er erg trots op dat we nu – naast San Francisco – een tweede hub hebben die ook digitaal Nederlandse ondernemers ondersteunt om lokaal de weg te vinden. Zuid-Duitsland is naast bekend van bier en lederhosen vooral een enorme innovatieve groeimotor die talloze kansen biedt die we nog te weinig benutten als Nederlands bedrijfsleven."

 

Kansen

"Voor veel Nederlandse mkb'ers liggen er enorme kansen in dit deel van Duitsland. Juist Nederland staat in Duitsland te boek als creatief en innovatief", aldus Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland. "Twijfel dus niet en maak gebruik van deze nieuwe hub om de Zuid-Duitse markt te veroveren en toeleverancier te worden van aansprekende grote Duitse corporates als Siemens, BASF, Bosch of BMW."

 

Volg de live lancering van de nieuw hub op 23 juni om 10.00 uur. Aanmelden voor dit evenement kan hier.