Smart Industry lanceert nieuwe Cybersecurity Scan

07-06-2018

Om de weerbaarheid van bedrijven tegen cyberaanvallen te vergroten, heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in samenwerking met Smart Industry, TNO en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de Cyber Security Scan ontwikkeld.

 

Deze scan richt zich specifiek op de productieomgeving (het operationele technologische domein) en geeft gericht advies op de onderwerpen organisatie en management, interactie met systemen en technologie om de digitale weerbaarheid van een bedrijf te vergroten Ook geeft de scan tips over hoe het bedrijf met de huidige technologie op de fabrieksvloer cybersecure kan worden.

 

Extra kwetsbaar

De technologische industrie beschikt over hoogwaardige kennis, waardoor de sector extra kwetsbaar voor digitale dreigingen. Nadenken over de gevolgen van een cyberincident op basis van een risicoanalyse is daarom voor elke onderneming belangrijk.

 

Digital Trust Centre

De scan zal ook te vinden zijn op de binnenkort te lanceren website van het nieuwe Digital Trust Centre. Het DTC is opgericht om het bedrijfsleven betrouwbare informatie te bieden over cyberdreigingen en advies over maatregelen daartegen om zo de digitale veiligheid van het niet-vitale bedrijfsleven te versterken.

 

Bijeenkomst DTC

VNO-NCW en MKB-Nederland organiseren op 21 juni een bijeenkomst over de kansen voor het bedrijfsleven van het Digital Trust Center.  De bijeenkomst markeert de overdracht van het succesvolle, maar tijdelijke programma 'Veilig Zakelijk Internetten', waar ruim twintig brancheorganisaties aan deelnemen, naar het DTC. Kijk in de agenda voor meer informatie.

 

Bijeenkomst zorgplichten

VNO-NCW en het CIO Platform Nederland organiseren op 28 juni ook een bijeenkomst voor het bedrijfsleven over cybersecurity, met name over zorgplichten. Alle bedrijven die gebruik maken van ICT hebben hiermee te maken, maar velen zijn zich hiervan niet bewust. Kijk in de agenda voor meer informatie.

Lees meer over