Seminar en matchmaking Maleisië

14-10-2019

Het ministerie van Internationale Handel en Industrie van Maleisië organiseert samen met de Malaysian Investment Development Authority (MIDA) en de Malaysia External Trade Development Corporation (MATRADE) een seminar over zakelijke en investeringskansen voor Nederlandse bedrijven in Maleisië, als toegangspoort naar Zuidoost-Azië.

 

Strategische ligging

Maleisië heeft een strategische ligging in het hart van Zuidoost-Azië. Het land is interessant voor bedrijven die zich richten op geavanceerde technologische producten voor regionale en internationale markten. Maleisië kent geordende systemen en instellingen, een bedrijfsvriendelijke omgeving en een sterk economisch fundament. Het bbp bedraagt 2,55 biljoen dollar en er wonen 634 miljoen mensen

 

Innovatie

Nederland is een van de sterkste economieën van Europa, die bekendstaat om zijn innovatieve technologieën. Aangezien Maleisië met hoogwaardige producten en diensten zijn concurrentievermogen wil vergroten, is er veel ruimte voor uitbreiding van Nederlandse investeringen. Bijvoorbeeld in elektrische en elektronische apparatuur, machines, chemische producten, biowetenschappen en transportmiddelen. Het land verwelkomt ook mkb-bedrijven en start-ups uit Nederland. Tijdens het panelledenforum komt onder meer de actuele economische situatie in Maleisië aan de orde. Twee succesvolle Nederlandse bedrijven, KMWE & Enza Zaden, zullen vertellen over hun ervaringen in het land. 's Middags is er een business matching-sessie met een Maleisische zakelijke delegatie.

 

Datum

Dinsdag 5 november, 9.30 - 13.30 uur business seminar, 14.00 - 17.00 uur matchmaking sessions.

 

Plaats

Marriott The Hague (Main Ballroom), Johan de Wittlaan 30, 2517 JR Den Haag.

 

Programma en aanmelden

Kijk hier.