SBB zoekt beste leerbedrijf en praktijkopleider van Nederland

28-03-2019

Voor de bijna 500.000 studenten in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) die tijdens hun stage of leerbaan leren in de praktijk, maken een goed leerbedrijf en een goede praktijkopleider het verschil. Om dat te benadrukken organiseert Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) jaarlijks de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider.

 

Belangrijke rol benadrukken

Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider worden tijdens een bijzonder gala in november gehuldigd en staan een jaar lang in de schijnwerpers. Namens SBB vertegenwoordigen zij alle leerbedrijven en praktijkopleiders van Nederland. Met de jaarlijkse verkiezingen benadrukken en waarderen het ministerie van Onderwijs en SBB de belangrijke rol die de meer dan 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders spelen in het opleiden van mbo-studenten.

 

Voordragen

Tot en met 30 april kan iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen. Alle voordrachten worden beoordeeld en ingedeeld naar sector en provincie, om uiteindelijk tot één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider te komen. Wilt u een leerbedrijf of een praktijkopleider voordragen? Ga dan naar de website van SBB.