Online trainingen om juist nu vaardigheden te verbeteren

20-04-2020

Nu veel mensen thuis zitten vanwege de coronacrisis, kunnen zij de tijd nemen om hun ontwikkeling door te zetten. Juist in deze onzekere tijden is het goed om bij of om te scholen en aan vaardigheden te werken. Zo zijn er verschillende platforms die nu online trainingen gratis aanbieden, waarvan hier een overzicht.

 

Studytube voor 250 gratis trainingen

Studytube biedt de online academy Learn Together aan, waarin iedereen tot eind april gratis terechtkan voor meer dan 250 online trainingen en 500 microlearnings.

 

oZone voor techniek

Het platform oZone biedt een gebruiksvriendelijke leeromgeving en is mogelijk gemaakt door werkgeversorganisaties en vakbonden in de techniek.

 

SER-cursussen en loopbaanhulpmiddelen

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft een hele pagina gewijd aan het aanbod aan gratis online cursussen, loopbaantools en persoonlijkheidstesten.

 

WERK-portal voor werkzoekenden

De WERK-portal is een initiatief van de vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt Cedris en het Kenniscentrum en A&O-fonds sociale werkgelegenheid SBCM. De portal biedt elearning-programma's voor werkzoekenden en werknemers tot en met niveau 1 in het middelbaar beroepsonderwijs aan. Dat zijn programma's op het gebied van oriëntatie op werk en solliciteren, werknemersvaardigheden en veiligheid, digitale vaardigheden en sociale media en taal op het werk. Enkele programma's zijn ook in het Engels en Arabisch en daarmee toegankelijk voor statushouders.

 

Mindfulness en webinars van Skillstown

De online opleider Skillstown biedt een podcast mindfulness, een webinar over positieve psychologie, acht keer een whitepaper over de inzet van eenentwintigste-eeuwse vaardigheden en een webinar over het flexibele brein.

 

Diverse cursussen ECM

Het Expertisecentrum Meubel (ECM), het centrum voor de meubel- en interieurbouwbranche, biedt met de ECM Academy gratis toegang tot 600 cursussen en andere leermethoden op allerlei gebieden.

 

Skillsbuild

Skillsbuild, a free digital platform that gives every adult the opportunity to develop technology and professional skills regardless of your background, education, or life experiences.

 

Heeft u nog handige tips voor online trainingen, geef ze dan a.u.b. aan ons door.