Nederlands initiatief brengt vonk van ondernemerschap naar Griekenland

06-11-2017

Orange Grove, een werkplek voor Griekse startups, is in enkele jaren uitgegroeid tot een volwaardige incubator, die met trainingen, mentoren, bootcamps en veel leerzame evenementen bedrijven helpt met starten en groeien. De Nederlandse ambassade te Athene richtte enkele jaren geleden met steun van Nederlandse bedrijven een ruimte in waar een sfeer hangt van innovatie, initiatief, samenwerking en flexibiliteit. Dit zijn elementen die ook nodig zijn om de Griekse economie weer competitief te maken.

 

Ondernemerschap stimuleren

De uiteindelijke doelstelling van Orange Grove is om een nieuwe stijl van ondernemerschap te stimuleren en zo te verhinderen dat kennis weglekt, en om jeugdwerkloosheid in Griekenland tegen te gaan. Iedere drie maanden is er een competitie voor startups, die prominent de media haalt. Het prijzengeld van 25.000 euro wordt door sponsors betaald. Voor het evenement haalt Orange Grove juryleden uit Nederland, maar ook uit andere landen, zoals de VS, Israël of Frankrijk.

 

Vonk

"Van zo'n wedstrijd gaat een belangrijk signaal uit", zegt ambassadeur Caspar Veldkamp. "Het doet een vonk overslaan. In Griekenland staan de kranten dagelijks vol van onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds en de Eurogroep. Die zijn belangrijk, maar om de economie aan de praat te krijgen is tegelijk iets anders nodig: innovatie en een nieuwe generatie van ondernemerschap. Via Orange Grove tonen Nederlandse bedrijven steun en inspiratie. Dat straalt tegelijk uit dat we in Nederland creatief zijn en van aanpakken weten."

 

Zie voor meer informatie www.orangegrove.eu of www.facebook.com/orangegroveathens/.