Multilaterale banken maken miljarden vrij in strijd tegen coronavirus

06-07-2020

Multilaterale banken en internationale organisaties maken miljarden dollars vrij voor de aanpak van de COVID-19-pandemie in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Een deel van deze middelen gaat naar concrete investeringsprojecten, die in de eerste fase voor Nederlandse bedrijven in de gezondheidssector interessante exportkansen kunnen opleveren.

Deze projecten bestaan veelal uit goederen en systemen voor diagnose en behandeling, institutionele versterking van de gezondheidszorg, het uitrollen van campagnes en protocollen voor preventie en projectmanagement en evaluatie. In tweede instantie komen ook andere sectoren aan bod. Meer informatie daarover volgt zodra meer duidelijk is over de planvorming voor de tweede fase.

 

Ondersteuning

Om opdrachten te winnen, is het belangrijk om te begrijpen hoe deze organisaties werken en waar u moet zijn. Daar helpt het Team Internationale Organisaties van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) bij. Wilt u meer weten over de projecten of heeft u andere vragen, stuur dan een e-mail naar tio@rvo.nl.

 

Kijk hier voor een voorlopige analyse van de kansen voor Nederlandse bedrijven. Een kort overzicht van de aan COVID-19 gerelateerde programma's van de multilaterale banken en internationale organisaties staat op de informatiepagina internationale organisaties.