Leiders vragen actie voor VN-duurzaamheidsdoelen

19-12-2016

Integreer circulaire economie in de onderwijsprogramma's, zorg voor een eenduidige rapportage over de doelen voor duurzame ontwikkeling van de VN en breid de samenwerking met alle belanghebbenden uit. Dat zijn enkele aanbevelingen van de conferentie 'Transform Your World', een initiatief van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC) en de Economische Faculteitsvereniging van de Erasmus Universiteit.

 

Samenwerking

"Alleen als alle betrokken partijen samenwerken, kunnen we de doelen voor duurzame ontwikkeling bereiken", zei minister Ploumen van Buitenlandse Handel tijdens de conferentie. "Ik nodig alle deelnemers uit om actief de samenwerking te zoeken, of het nu gaat om verbetering van de gezondheid, het bestrijden van geslachtsdiscriminatie of het verbeteren van de arbeidsomstandigheden voor de allerarmsten."

 

Leiders van vandaag en morgen werkten tijdens de conferentie samen aan manieren om de ontwikkelingsdoelen te behalen. Politieke partijen, overheid, bedrijfsleven, non-gouvernementele organisaties, kennisinstellingen, filantropen en studenten wisselden ideeën uit en maakten ook concrete plannen voor gezamenlijke actie.

 

Studenten

Studenten van onder andere de Erasmus Universiteit presenteerden hun beste ideeën in de 'DSGC Student Challenge'. Zij waren uitgedaagd om met praktische oplossingen te komen voor duurzame ontwikkeling bij specifieke bedrijven. Het team dat met het idee kwam om data over luchtverontreiniging te ontsluiten voor lokale gemeenschappen en zo via onderlinge competitie de luchtkwaliteit te verbeteren, werd door de conferentiedeelnemers verkozen tot winnaar.