Koning bezoekt bijeenkomst Stichting Topvrouwen

03-07-2017

Koning Willem-Alexander is maandag 4 september aanwezig bij een bijeenkomst van de Stichting Topvrouwen. Die stichting is een initiatief van werkgeversorganisatie VNO-NCW en het ministerie van Onderwijs en heeft als doel meer vrouwen te laten doorstromen naar bestuurlijke en toezichthoudende topfuncties. Ook de bijeenkomst staat in dat teken.

 

Database

De stichting biedt via de database www.topvrouwen.nl een ingang voor bedrijven, instellingen en wervingsbureaus die op zoek zijn naar vrouwelijke kandidaten voor een raad van bestuur, de raad van commissarissen of een raad van toezicht. De database moet bijdragen aan de doelstelling dat in beide raden van bedrijven in 2023 het aandeel vrouwen minstens 30 procent is.

 

Tijdens de bijeenkomst zijn er diverse presentaties en een demonstratie van de database, waarna Willem-Alexander de interviewbundel 'Top! Daadkrachtige topmannen en -vrouwen over genderdiversity' in ontvangst neemt. Ook ontmoeten huidige en potentiële bestuurders en toezichthouders elkaar met het oog op nieuwe benoemingen in een raad van bestuur of raad van commissarissen.