Klimaatcampagne 'Iedereen doet wat' van start

16-09-2019

De rijksoverheid is samen met bedrijven en maatschappelijke organisaties een langlopende campagne gestart over de klimaattransitie. Onder de titel 'Iedereen doet wat' helpt de campagne mensen om duurzame keuzes te maken in en rond het huis. De campagne maakt duidelijk dat iedereen iets kan bijdragen: groot of klein, goedkoop of duurder. De vraag is niet of mensen iets kunnen doen voor het klimaat, maar wat ze kunnen doen.

 

Handvatten

De campagne biedt concrete handvatten aan mensen die hun leven willen verduurzamen. Op de website www.iedereendoetwat.nl staan ruim twintig onderwerpen waarmee mensen hun leven kunnen verduurzamen. Deze onderwerpen worden de komende jaren aangevuld en veranderen naarmate de klimaattransitie vordert. De keuzes zijn voor iedereen anders: de een kan overwegen om zonnepanelen te installeren, terwijl de ander minder voedsel wil verspillen.

 

De campagne is een gezamenlijk initiatief van diverse ministeries. Met de campagne start ook een samenwerking met bedrijven en maatschappelijke organisaties die onder de titel 'Iedereen doet wat' mensen helpen, bijvoorbeeld met een concrete productactie of extra informatie. Een overzicht van de deelnemende partijen is te vinden op www.iedereendoetwat.nl/wat-klimaatpartners-doen.