Kennissessie 'Van beperking tot aanwinst'

08-04-2019

De stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM) organiseert in samenwerking met de Maatschappelijke Alliantie op woensdag 24 april een kennissessie over werken met hoogopgeleide jongeren met een beperking: 'Van beperking naar aanwinst'.

 

Vooroordelen

De afgelopen jaren was er veel politieke aandacht om jongeren met een beperking aan het werk te helpen. Ondanks banenafspraken met werkgevers vinden hoogopgeleide jongeren met een beperking echter niet vanzelfsprekend een passende baan. Zij hebben namelijk last van het vooroordeel dat zij zichzelf wel redden, omdat zij een studie hebben voltooid. In de praktijk blijkt echter dat deze jongeren na hun studie vaak in een zwart gat belanden en in de bijstand terechtkomen. De begeleiding die ze krijgen, sluit niet of onvoldoende aan op hun behoeften, waardoor ze vaak geen zicht op een baan hebben. Om deze reden is de SWOM opgericht.

 

Bijzondere doelgroep

In de kennissessie komen ervaringen van werkgevers en jongeren aan de orde. Werkgevers ontmoeten jongeren en krijgen advies hoe zij met deze bijzondere doelgroep aan de slag kunnen met steun van stichting SWOM. Aaltje van Zweden, oprichtster en bestuurslid stichting Papageno, zal een inleiding verzorgen over haar ervaringen met werken met jongeren met een beperking.

 

Datum

Woensdag 24 april om 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur).

 

Plaats

SWOM, Lange Voorhout 58, Den Haag.

 

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@studerenenwerkenopmaat.org.

 

Zie voor meer informatie de website studeren en werken op maat.