Economische missie naar Verenigde Arabische Emiraten

31-10-2016

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert van 27 tot en met 30 november een economische missie naar Abu Dhabi en Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) met minister Schippers van Volksgezondheid. De missie is bedoeld voor ondernemers in de gezondheidssector en de hieraan gerelateerde creatieve industrie.

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn een van snelst groeiende zorgmarkten in het Midden-Oosten. Zo heeft de zorgmarkt sinds vorig jaar een verwachte gemiddelde jaarlijkse groei van 12,7 procent en komt deze in 2020 naar verwachting uit op een omvang van 19,5 miljard dollar. De regering van de VAE heeft als ambitie om een gezondheidszorg van wereldklasse te ontwikkelen.

Uitbreiding zorgstelsel
Om dit te bereiken, zijn de VAE hun zorgstelsel snel aan het uitbreiden, zodat deze niet alleen voldoet aan internationale normen, maar ook voor de (wijdere) Golfregio aantrekkelijk wordt voor medisch toerisme. Innovatieve ideeën en creatieve oplossingen zijn van essentieel belang om deze ambities te realiseren.

Investeringen in de gezondheidssector worden bij uitstek gedaan vanuit de overheid. Dit kan individuele bedrijven en kennisinstellingen helpen om de juiste ingangen op politiek en ambtelijk niveau te vinden. Zie voor meer informatie over deze sectoren de rapporten Life Sciences & Health en Creatieve Industrie. Lees ook de RVO.nl landenpagina over de Verenigde Arabische Emiraten.

Doelgroepen
Voor de gezondheidssector is deze missie interessant voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van medische hulpmiddelen en apparaten, ziekenhuisontwerp en alles wat er bij de bouw en onderhoud daarvan komt kijken, medische educatie en training en oplossingen voor e-health, zoals producten en diensten voor informatie- en communicatiesystemen en andere automatisering- en digitaliseringsoplossingen voor ziekenhuis en gezondheidszorg.

Voor de sector creatieve industrie zijn er interessante aanknopingspunten op het gebied van onder andere ergonomisch ontwerp, (interieur-)architectuur, industrieel ontwerp, ontwerp & gastvrijheid en serious gaming (vaardigheidsspellen), maar ook creatieve bedrijven voor medische technologie en startups die actief zijn in gezondheid.

Programma
Tijdens deze missie komen deelnemers in contact met bedrijven uit de VAE die op deze markten actief zijn. Zij ontmoeten potentiële zakenrelaties en delen hun ervaringen met Nederlandse ondernemers. Er zijn bedrijfsbezoeken, seminars, recepties en andere netwerkactiviteiten. Er is geen individuele bedrijfskoppeling, maar er zijn genoeg mogelijkheden om contacten te leggen met potentiële zakenrelaties. Ook biedt deze handelsmissie de mogelijkheid om contracten of een memorandum van overeenstemming te tekenen in het bijzijn van minister Schippers.

Datum
Van 27 tot en met 30 november.

Plaats
Abu Dhabi en Dubai (Verenigde Arabische Emiraten).

Kosten
De kosten van deelname bedragen 950 euro per bedrijf voor maximaal twee deelnemers per bedrijf. Bij meer dan twee deelnemers zijn de meerkosten 475 euro per extra deelnemer. Om deelname van vrouwelijke ondernemers te stimuleren geldt voor hen een korting van 50 procent. Reis-, verblijf- en eventuele tolkkosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden
Meld u aan vóór 3 november.

Neem voor meer informatie over deze economische missie contact op met Jos van der Sluijs, 088 - 602 1150, jos.vandersluijs@rvo.nl.