Digital Trust Center helpt ondernemers met Basisscan Cyberweerbaarheid

18-11-2019

Het Digital Trust Center (DTC) heeft de Basisscan Cyberweerbaarheid gelanceerd. Hiermee kunnen ondernemers zelf op een laagdrempelige manier in korte tijd hun digitale veiligheid doorlichten en verbeteren. Dit is hard nodig, want één op de vijf bedrijven heeft jaarlijks te maken met een cyberincident dat leidt tot bijvoorbeeld diefstal van data zoals klantgegevens of tot financiële schade.

 

Vijf minuten

De Basisscan Cyberweerbaarheid bestaat uit 25 stellingen, bijvoorbeeld over het gebruik van een wachtwoordmanager en het maken van back-ups. Door die te beantwoorden, krijgt de gebruiker een rapport met praktische tips om de digitale weerbaarheid zelfstandig te verbeteren. De stellingen zijn gerelateerd aan de vijf basisprincipes van veilig digitaal ondernemen: inventariseer kwetsbaarheden, kies veilige instellingen, voer updates uit, beperk toegang en voorkom virussen en andere malware.

 

Veilig digitaal ondernemen

Het DTC is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en helpt ondernemers met veilig digitaal ondernemen. Naast de Basisscan Cyberweerbaarheid biedt het DTC andere praktische producten en informatie via zijn website www.digitaltrustcenter.nl. Om een brede groep van ondernemers te bereiken, stimuleert het DTC daarnaast regionale en sectorspecifieke samenwerkingsverbanden, onder andere met een jaarlijkse subsidieronde.

 

Doe hier de basisscan.