De Global Entrepreneurship Summit daagt innovatieve bedrijven uit

06-05-2019

Het innovatieve midden- en kleinbedrijf (mkb) wordt opgeroepen om op de ondernemerstop Global Entrepreneurship Summit (GES2019) nieuwe ideeën te presenteren die goed zijn voor hun bedrijf en ook een oplossing bieden voor een maatschappelijk vraagstuk. Dat kunnen zij doen met een Business Challenge die grote ondernemingen en het mkb aan elkaar koppelt.

 

Business Challenge

Twaalf bedrijven, waaronder elektronicaconcern Philips en koeriersdienst UPS, hebben in totaal veertien challenges geformuleerd. Deze lopen zeer uiteen: van hoe monitoring van patiënten verbeterd kan worden tot meer hergebruik van verpakkingen van medische en andere apparatuur. Eerdere versies van de Business Challenge hebben concreet resultaat opgeleverd. Zo heeft een verzekeraar samen met enkele kleine bedrijfjes een methode ontwikkeld om schoorsteenbranden te voorkomen en is een groot internationaal scheepvaartbedrijf een proef gestart om containers landinwaarts te volgen zonder gps-tracking.

 

Global Entrepreneurship Summit

Ondernemers die willen meedingen in de challenge, kunnen zich tot 24 mei aanmelden. Daarna worden de meest veelbelovende voorstellen geselecteerd en op 5 juni volgt een ontmoeting tijdens de GES2019 in het World Forum in Den Haag. Deze top brengt 2000 wereldleiders in innovatie, ondernemerschap, investeringen en wetenschap bij elkaar. Hun projecten, ideeën en ondernemingen bieden oplossingen voor wereldwijde maatschappelijke vraagstukken.