Conferentie over Duitse en Nederlandse risico's en kansen na Brexit

18-02-2019

De Duitse ambassade in Nederland organiseert samen met ondernemingsvereniging VNO-NCW, de Duitse ondernemingsorganisatie BDI en het instituut voor internationale betrekkingen Clingendael de conferentie 'German and Dutch Business after Brexit: Risks & Opportunities'.

 

Onduidelijkheid

De datum waarop de Brexit een feit wordt, 29 maart, komt zeer snel naderbij, maar er heerst nog veel onduidelijkheid. Het is nog steeds mogelijk dat het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat zonder deal, wat negatieve gevolgen kan hebben voor Europese burgers en bedrijven.

 

Gevolgen no-deal

Duitse en Nederlandse bedrijven voelen de gevolgen van een no-dealscenario waarschijnlijk het meest. Zij hebben ook het meeste profijt van een Europese interne markt. Hoe moeten deze bedrijven zich voorbereiden op de Brexit? Wat kunnen zij nu, vlak voor de deadline, nog doen? En hoe ziet de handelsrelatie tussen de EU en het VK eruit als er uiteindelijk wel een deal is?

 

Conferentie

Tijdens de conferentie komen Duitse en Nederlandse inzichten en ideeën over de voorbereiding aan bod. Staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken), BDI-voorzitter Dieter Kempf en VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer geven hun visie, waarna een paneldiscussie volgt over de risico's en kansen als het VK de EU verlaat.

 

Datum

5 maart van 15.00 uur tot 17.30 uur.

 

Plaats

Glazen Zaal, Prinsessegracht 26, Den Haag.

 

Programma

15.00 - 15.15 uur    welkom en registratie
15.15 - 15.30 uur    opening door Monika Sie Dhian Ho, directeur Clingendael Instituut en Dirk Brengelmann, ambassadeur van Duitsland in Nederland
15.30 - 15.45 uur    Mona Keijzer
15.45 - 16.30 uur    Dieter Kempf en Hans de Boer, daarna vragen
16.30 - 17.30 uur    paneldiscussie
17.30 - 18.30 uur    receptie

 

Aanmelden

Aanmelden kan hier.