BusinessEurope Day in teken van zestigjarig bestaan

05-03-2018

BusinessEurope, de Europese koepel voor werkgevers, organiseerde onlangs de jaarlijkse dag van het Europese bedrijfsleven, de BusinessEurope Day. Het thema van deze dag was de rol van het bedrijfsleven in de samenleving, waarin de waarde van het bedrijfsleven centraal stond.

 

Duurzame ontwikkeling

Vanwege het zestigjarig bestaan van BusinessEurope werd het evenement dit keer groots aangepakt met toonaangevende sprekers. Zo gaf Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, een openingsspeech waarin hij onder andere sprak over de Brexit. Ook VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer was aanwezig. Samen met onder andere collega's uit Frankrijk en Polen nam hij plaats in een paneldiscussie, waarin hij voornamelijk de wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling aanhaalde als prioriteiten én kansen voor het bedrijfsleven.

 

Circulaire economie

Verder gaf Jyrki Katainen, vicepresident van de Europese Commissie, een speech waarin hij het belang van onderzoek en innovatie voor het Europese bedrijfsleven benadrukte en inging op de circulaire economie. De dag werd afgesloten met een speech van hoofdspreker Michel Barnier, hoofdonderhandelaar van de EU voor de Brexit. Barnier sprak onder andere over de impact van de Brexit op het Europese bedrijfsleven en over een concurrerend Europa.