Betalingsverkeer

Ondernemen valt of staat met veilig kunnen betalen en betaald worden.

Europese richtlijn betaaldiensten

Betalingsverkeer is in de 21e eeuw sterk veranderd en dat proces gaat door. Eerst nationale valuta naar euro, daarna van elk land een ander systeem naar SEPA en IBAN. Hierdoor zijn internationale betalingen efficiënter geworden. Ontwikkelingen gaan razendsnel. Zo maakt de implementatie van PSD2, de nieuwe Europese richtlijn voor betaaldiensten, het mogelijk dat derden toegang tot de IBAN-rekening krijgen en diensten kunnen ontwikkelen.

 

Veiligheid en kosten betalingsverkeer

Voor ondernemers staan veiligheid, het gebruiksgemak en vooral niet te vergeten de kosten voorop. In het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB) werken partijen gezamenlijk aan de doelstelling het betalingsverkeer zo efficiënt, probleemloos, veilig en toegankelijk mogelijk te laten verlopen.

Q&A over de gevolgen van de Russisch-Oekraïense oorlog voor ondernemers

Hier vindt u veel gestelde vragen en de antwoorden erop over de gevolgen van de Russisch-Oekraïense oorlog voor ondernemers.

 
Lees meer
Meer informatie
Boekje
Ondernemen voor brede welvaart
23-03-2021
Ondernemersagenda voor herstel en groei
Om onze Agenda 2030 te kunnen realiseren, moeten we de realiteit van vandaag onder ogen zien: ondernemers moeten door de grootste crisis na de Tweede Wereldoorlog zien te komen en daarvan herstellen. Wat daarvoor nodig is, komt aan de orde in onze nieuwe Ondernemersagenda voor herstel en groei.