Werkgevers kunnen terecht bij Ervaringenmeldpunt 100.000-banenproject

09-08-2017

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben samen met LTO Nederland een Ervaringenmeldpunt in het leven geroepen voor werkgevers die werk maken van de Banenafspraak om 100.000 werkplekken te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Werkgevers kunnen daar terecht met hun ervaringen en suggesties voor verbeteringen.

 

Al aangepast

In de afgelopen periode zijn dankzij feedback van werkgevers al regelingen en wetgeving met betrekking tot de Banenafspraak aangepast. VNO-NCW en MKB-Nederland zijn daarover voortdurend in gesprek met onder meer het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, UWV en de gemeenten.

 

Uitwerking in de praktijk

De ondernemingsorganisaties zijn benieuwd naar de ervaringen van werkgevers met onder andere de uitwerking van regels in de praktijk, het vinden van kandidaten, de begeleiding, de financiering en aanbesteding. Meldingen kunnen desgewenst worden geanonimiseerd. Werkgevers kunnen ook een gesprek aanvragen met een van de 'aanjagers' van het 100.000-project. Als dat nodig is, kunnen zij helpen een bestaand traject vlottrekken.

 

Het Ervaringenmeldpunt is telefonisch (088-888 66 87) bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur.