Vrouwentop tijdens handelsmissie Italië

07-06-2017

De handelsmissie naar Italië van 20 tot 23 juni die VNO-NCW mede organiseert, zal in het teken staan van topvrouwen. Op 21 juni vindt een rondetafelconferentie plaats met vrouwelijke ondernemers en bewindslieden uit beide landen. Zowel in Italië als in Nederland is het aantal vrouwen in de top van bedrijven nog beperkt. 

 

Vooruitgang boeken 

Tijdens de conferentie wordt besproken hoe meer vooruitgang kan  worden geboekt met de positie van topvrouwen. Zakelijk missieleider namens VNO-NCW is Marry de Gaay Fortman, voorzitter van de Stichting Topvrouwen. Deelnemers zijn onder meer Herna Verhagen (Post-NL), Meiny Prins (Priva) en Francine Houben (Mecanoo). Van de 130 ondernemers die aan de missie deelnemen, is 40 procent vrouw. Normaal is dat tussen de 10 en 25 procent. 

 

Agrifood en mode

De handelsmissie vindt plaats in het kielzog van het koninklijk bezoek aan Italië, de vijfde exportmarkt van Nederland. Tijdens de missie naar Rome, Pollenzo en Milaan komen vooral de sectoren agrifood, mode, cultuur en water aan bod. Op de vrouwentop staat ook een meer circulaire economie op de agenda.

 

 

Bekijk ook deze video-impressies van maximaal 2 minuten over deze handelsmissie.