'Uitgebreide Panamakanaal biedt Nederlands bedrijfsleven kansen'

10-03-2017

Panama biedt enorme logistieke en maritieme kansen voor Nederlandse bedrijven. Zeker sinds het Panamakanaal vorig jaar qua capaciteit is verdrievoudigd. Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, gaat 12-15 maart met 24 bedrijven kansen verkennen. De missie is een vervolg op de handelsmissie van twee jaar geleden onder leiding van minister-president Rutte.

 

Veel know-how te bieden

'Panama ontwikkelt zich met de twee grootste containerhavens van Latijns-Amerika tot de gateway van 'the Americas'. Om te profiteren van de uitbereiding van het Panamakanaal moet het land nu verder investeren in zijn logistieke sector. Dit creëert tal van mogelijkheden voor juist Nederlandse ondernemers. Met onze ervaring als 'gateway to Europe' hebben we de Panamezen veel know-how te bieden', aldus zakelijk missieleider en VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer.

 

Projecten in Panama

In Panama zijn veel interessante logistieke projecten de komende jaren: de ontwikkeling van een nieuwe containerterminal, de ontwikkeling van een gebied van ca 1.200 hectare nabij het Panamakanaal en de uitbreiding van de vrachtafhandeling van de luchthaven en een sterker intermodaal transportsysteem. Ook de LNG-markt in Panama biedt kansen nu vloeibaar aardgas steeds meer via het kanaal wordt vervoerd. Bovendien is Panama al aan het nadenken over een volgende uitbreiding van het kanaal.

 

Over de missie

De Boer is zakelijk missieleider. De voorzitter van VNO-NCW neemt de honneurs waar voor de bewindslieden die de missie eigenlijk zouden leiden. Tijdens de missie speekt Hans de Boer met onder andere de ceo van het Panamakanaal en diverse Panamese ministers. Aan de missie nemen 24 Nederlandse bedrijven uit de maritieme en logistieke sector deel, waaronder bedrijven als Bam, Boskalis, Damen en Van Oord. De deelnemers bemannen het Holland Paviljoen op de Panama Maritime Conference, een grote maritieme beurs. Ook bezoeken zij het Panamakanaal.

 

Lees ook het volledige persbericht.