'Top 100 Commissarissen laat zien dat invloed vrouwen toeneemt'

20-12-2017

VNO-NCW is verheugd dat het aantal vrouwen in de Top 100 Commissarissen dit jaar voor het eerst boven de 30 procent is uitgekomen. 'Dit heeft zicht op de toenemende invloed van vrouwen aan de top, en correspondeert met wat wij waarnemen bij de activiteiten van Topvrouwen.nl', aldus VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer.

 

Zwaardere posities

Het blad Management Scope maakt jaarlijks een ranglijst van de honderd machtigste commissarissen in Nederland. Volgens VNO-NCW is van belang dat het aantal topvrouwen in de lijst niet alleen kwantitatief is gestegen, maar ook kwalitatief: ze nemen ook steeds zwaardere posities in. Op nummer 3 staat de hoogst genoteerde vrouw, Petri Hofsté (foto). Zij is commissaris bij de Rabobank, Achmea, Fugro en Kas Bank.

 

Wettelijk streefcijfer

In de Top 100 van dit jaar staan 32 vrouwen, tegen 28 vorig jaar. Met 30 procent voldoet de lijst aan het wettelijk streefcijfer voor vrouwen in de top van het bedrijfsleven. 'Deze ranking geeft kleur aan dat andere meetpunt, namelijk hoeveel bedrijven de 30 procent halen', aldus De Boer.