Teleurstelling over stagnatie aantal topvrouwen

03-09-2018

'Teleurstellend', noemt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer de nieuwe cijfers uit de jaarlijkse Female Board Index van hoogleraar Mijntje Lückerath. Daaruit blijkt dat er het afgelopen jaar per saldo geen topvrouwen zijn bijgekomen in het beursgenoteerde bedrijfsleven. Zowel het percentage vrouwelijke bestuurders (6 procent) als vrouwelijke commissarissen (25 procent) nam niet toe. Daarmee blijft het wettelijk streefcijfer van 30 procent vrouwen in de top nog steeds uit zicht.

 

Extra acties

Eerder dit jaar kondigde De Boer al aan extra acties in gang te zetten, naast alle acties die al lopen zoals een database met topvrouwen, netwerkevents en speeddates. Zo kondigde hij een rondgang aan langs beursgenoteerde bedrijven om ze te wijzen op de speciaal opgezette database met inmiddels zo'n 1.500 potentiële topvrouwen. Ook zullen aanstaande topbenoemingen door het bedrijfsleven – bijvoorbeeld vanwege de afloop van de termijnen van bestuurders – beter in kaart gebracht worden. 'Het zou werkelijk een zwaktebod zijn als het straks tot een quotum moet komen om hier nu een keer verandering in te krijgen, maar deze nieuwe resultaten voelen absoluut niet goed.’

 

Kansen niet benut

Vijf van de 90 beursgenoteerde bedrijven voldoen al helemaal aan minimaal 30 procent vrouwelijke bestuurders en commissarissen: informatiebedrijf Wolters Kluwer, chemieconcern DSM, fiscaal adviseur Intertrust, bierbrouwer Heineken en IT-bedrijf Ordina. De kans op meer vrouwen aan de top was er wel, maar werd niet benut. Bij 77 bedrijven zonder vrouw in de raad van bestuur werden vorig jaar 30 nieuwe bestuurders benoemd. Die waren allen man.

 

Lees ook het Forum-interview met DSM-topman Feike Sijbesma