‘Spoorboekje toont complexiteit van Banenafspraak’

08-11-2018

Het is goed dat er een ‘spoorboekje’ met alle stappen, voorzieningen en subsidies voor de Banenafspraak is verschenen, maar dat geeft meteen aan hoe ingewikkeld het aannemen van arbeidsbeperkten is. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in reactie op het verschijnen van het Spoorboekje Banenafspraak. Het moet werkgevers makkelijker worden gemaakt, stellen de ondernemingsorganisaties.

 

Moeilijkste doelgroep

‘Voor de moeilijkste doelgroep hebben we de zaken het moeilijkst geregeld’, zegt Aart van der Gaag, die door VNO-NCW en MKB-Nederland is aangesteld als commissaris van het project 100.000 banen. ‘Ik raad ondernemers die voor het eerst iemand aan willen nemen altijd aan om dat te doen via een uitzendbureau of SW-bedrijf. Gaat dat goed en wil je meer mensen aannemen, dan kun je het zelf doen. En dan komt dit Spoorboekje goed van pas.’

 

Het Spoorboekje Banenafspraak is een initiatief van SBCM (Kenniscentrum en A&O-fonds sociale werkgelegenheid) en Cedris, de brancheorganisatie voor sociale werkgelegenheid en re-integratie.