Slimme app stimuleert circulaire economie

31-10-2017

Ondernemers die bijdragen aan de circulaire economie krijgen extra steun van VNO-NCW. Een slimme app, een boek en speciale themabijeenkomsten moeten groene ondernemers helpen méér met elkaar samen te werken. Dat zei VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer maandag tijdens een thema-evenement bij Heineken in Zoeterwoude.

 

Circulaire economie

'Circulair ondernemen draait om slimmer hergebruik van grondstoffen, geen verspilling in je productieproces en bijvoorbeeld anders inkopen', aldus De Boer. Zo kunnen ondernemers via de nieuwe app afval of koelwater aanbieden of vragen, in contact komen met andere groene entrepeneurs, of meedenken over nieuwe circulaire projecten. De Boer: 'Met de nieuwe app en dit soort bijeenkomsten willen we zorgen dat ondernemers samen optrekken en elkaar helpen. Grote bedrijven kunnen bijvoorbeeld in een keten heel veel energie losmaken en jonge innovatieve bedrijven een kans geven die hun vleugels geeft en duurzaamheid een boost.'

 

Klimaatneutraal vervoer

Het evenement zoals dat bij Heineken wil ondernemers die werken aan een circulaire economie bij elkaar brengen. Het is de tweede in een serie speciale evenementen georganiseerd door VNO-NCW. Zo’n 150 ondernemers keken in Zoeterwoude naar mogelijkheden om samen te werken bij groene projecten, zoals klimaatneutraal vervoer naar de Rotterdamse haven of het investeren in groene bedrijventerreinen.