‘Pensioenoverleg helaas mislukt’ 

21-11-2018

VNO-NCW en MKB-Nederland betreuren het mislukken van het pensioenoverleg. ‘Er lag een fantastisch aanbod van het kabinet voor het minder snel verhogen van de AOW-leeftijd. Zo zou die pas in 2024 naar 67 stijgen en zou ook de koppeling aan de levensverwachting minder hard gaan. Desondanks lukte het niet met de vakbonden een akkoord te bereiken’, aldus de ondernemingsorganisaties. 

 

Slechte zaak voor jong en oud

Ten aanzien van een nieuw pensioenstelsel waren de vakbonden en werkgevers er vrijwel uit in Sociaal-Economische Raad. De ondernemingsorganisaties zien het stuklopen van het totale pensioenoverleg als een slechte zaak voor jongeren en ouderen. Ook groeit nu de kans op kortingen op het pensioen.

 

Modernisering nodig

Het pensioenmodel moet gemoderniseerd worden en aangepast aan de nieuwe arbeidsmarkt. ‘De bal lag voor het doel en wij hadden groen licht van de leden om hier mee in te stemmen’, stellen de ondernemingsorganisaties. ‘We moeten de komende tijd bekijken of er nog afspraken te maken vallen,  maar een bod beter dan dit is niet snel denkbaar.’