'Nieuwe hoofdkantoor ThyssenKrupp Tata Steel opsteker voor Nederland'

20-09-2017

De komst van het nieuwe hoofdkantoor van ThyssenKrupp Tata Steel naar Nederland is volgens VNO-NCW een belangrijke opsteker voor Nederland. Het brengt hoogwaardige banen en een belangrijk beslissingscentrum naar ons land. Beide bedrijven hebben woensdag een intentieovereenkomst gesloten over het samengaan van Europese staalactiviteiten.

 

Vestigingsklimaat

Volgens Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, is het bovendien ook 'een erkenning van het goede Nederlandse vestigingsklimaat. Daarnaast is het de kroon op de lobby door de vestiging in IJmuiden en van Minister Kamp en de werkgevers in hun contacten met India.'

 

Trekker

Belangrijk voor het vervolg is dat de Nederlandse dochter van het nieuwe fusieconcern zich autonoom verder kan ontwikkelen. Tata in IJmuiden is met zijn 10.000 werknemers en evenzoveel indirecte banen namelijk een enorme trekker van de economie van Noord-Holland. Ook lopen ze in hun sector voorop als het gaat om duurzaamheid en innovatie.  

 

Mijlpalen

'We moeten continu aan ons vestigingsklimaat blijven werken in het licht van de plannen van de Amerikaanse regering en vanwege de Britten en de Brexit. Tegelijkertijd moeten we dit soort mijlpalen blijven vieren,' aldus De Boer.