‘Niet polariseren maar eendracht tonen’

21-03-2019

‘De politieke arena raakt verder versplinterd en waarschijnlijk meer gepolariseerd’, zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in een eerste reactie op de verkiezingsuitslag van 20 maart. Zij wijzen erop dat Nederlanders tegelijkertijd in de top zitten van de meest gelukkige burgers ter wereld, en dat zij steunen op een van de beste economieën.

 

Bestuurbaar houden

Vanuit die sterke economische en maatschappelijke basis moet de politiek eendracht ten toon spreiden komende jaren, aldus de ondernemingsorganisaties. De ervaringen van de afgelopen jaren hebben laten zien dat de Eerste Kamer ook met wisselende meerderheden tot besluitvorming kan komen. ‘Wij hopen dat alle politieke partijen meewerken aan het bestuurbaar houden van het land en hun verantwoordelijkheid blijven nemen voor de burgers en ondernemers.’

 

Uitdagingen

Nederland staat namelijk voor ‘enorme’ uitdagingen op het gebied van onder meer pensioen, klimaat, Brexit en andere internationale uitdagingen. Daar moeten werkbare oplossingen voor worden gevonden, zodat ondernemers verder kunnen gaan met het scheppen van nieuwe banen en het verder helpen van Nederland.