Netwerk NLinBusiness trapt af in Colombia

28-11-2018

Het Holland House in het Colombiaanse Bogota is gisteren als eerste lid geworden van het nieuwe NLinBusiness netwerk. In korte tijd moeten er op zes plekken in de wereld vergelijkbare business hubs komen. Nederlandse ondernemers kunnen daar terecht als ze in het desbetreffende land zaken willen doen. Uiteindelijk moet het aantal hubs wereld groeien naar 40.

 

Holland House kopiëren

‘Dankzij het Holland House in Colombia kregen al tientallen Nederlandse ondernemers die in Colombia zaken wilden doen concreet advies, tips en een ijzersterk netwerk’, zei VNO‑NCW-voorzitter Hans de Boer woensdag. De Boer is in Colombia als zakelijk missieleider van een handelsdelegatie onder leiding van premier Rutte. ‘We willen deze aanpak met de overheid en andere partners op meer plekken in de wereld kopiëren in gelijkwaardige business hubs. Op veel groeimarkten laat Nederland kansen liggen. Daar moeten we verandering in brengen om onze toekomstige welvaart te verzekeren,’

 

1.500 nieuwe banen

De handelsmissie in Colombia richt zich vooral op landbouw, water, logistiek en gezondheidszorg. Daarnaast staat een aantal sociaaleconomische activiteiten op het programma, onder meer op het gebied van arbeidsrecht. Zomerbloementeler Florius SAS ondertekende in Colombia een 30-jarig leasecontract met de Colombiaanse overheid. Het bedrijf zorgt hiermee voor 1.500 nieuwe banen, met name voor vrouwen, in een economisch zwakke regio. Florius heeft al productielocaties in Nederland, Ethiopië en Kenia.

 

Initiatief van bedrijfsleven en overheid

NLinBusiness is een initiatief van de VNO-NCW en MKB-Nederland. Daarbij wordt intensief samengewerkt met de ministeries van Buitenlandse Zaken en van Economische Zaken en de brancheverenigingen FME, evofenedex en Koninklijke Metaalunie. Daarbij zijn ook de Topsectoren, kennisinstituten en ander belangenorganisaties actief naast individuele bedrijven.